Windows 10'u rahatlatacak araç geliyor!

Microsoft'un büyük güncellemede sunacağı yeni araç, Windows 10'u rahatlatacak!

Önyüklü yazılımlar (diğer bir adıyla bloatware'ler) yalnızca rahatsız edici olmakla kalmıyor aynı zamanda önemli bir güvenlik riski de oluşturuyorlar. Windows işletim sistemi için de uzun bir süredir sorun teşkil eden bu bloatware meselesi için nihayet Microsoft'tan önemli bir adım geliyor. En yeni Windows 10 beta güncellemesi ayarlarda sunduğu bir yenileme aracıyla kullanıcıların Windows'un temiz bir sürümünü yüklemelerini sağlıyor.

Windows 10 halihazırda bir dizi "Yenileme ve Yeniden Başlatma" seçenekleri sunsa da, bu yeni aracın asıl büyük yeniliği sistemi reset'ledikten sonra Microsoft'a ait olmayan uygulamaları yenilemiyor olmasından kaynaklanıyor. Söz konusu araç bu reset ve yenileme işlemini 3 GB boyutundaki Windows'un bir kopyasını internetten güvenli bir biçimde indirerek gerçekleştiriyor.

Kullanıcıların bu işlem esnasında fotoğraflar, belgeler ve müzik dosyaları gibi kişisel verileri de koruma ya da bunları da kaldırma gibi bir seçeneğe de sahip olacakları belirtiliyor.

Araç halihazırda yalnızca Windows Insider kullanıcılarına sunulmuş durumda. Bu yeni yenileme aracının Windows 10'un Yıllık Güncellemesi'yle birlikte yaygın kullanıma sunulması bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum