Windows 10 işlevlerini 7 ve 8'e getirin!

Windows 10'un yeniliklerinin benzerlerine, hatta daha iyilerine Windows 10'a geçmeden sahip olun!

Windows 7, kullanım verilerine baktığımızda en popüler Windows sürümü olmayı sürdürüyor. Bunun arkasında Windows 7'nin hızlı ve stabil bir işletim sistemi olması gibi nedenler var. Windows 7 kullananların çoğu, Windows 10'a yükseltmek için yeterli neden bulamıyor veya yükselttiğinde yaşayabileceği sorunlardan çekiniyor.

Bu arada Windows 10, önceki sürümlerde bulunmayan bir dizi yenilikle geliyor. Bu yeniliklerin getirdiği işlevlerin benzerlerini Windows 7 ve 8'e getirebilen üçüncü parti programlar ve eklentiler var. Amacınız ister Windows 10'a geçmeden önce onun nasıl olduğunu görmek olsun, ister ihtiyaçlarınızı karşılamak, aşağıdaki araçlarla Windows 10'daki işlevleri Windows 7 veya 8'inize getirebilirsiniz.

1. Kutucuklu Başlat Menüsü

Windows 10'un yeni Başlat Menüsünün özelliği, boyutunu istediğiniz gibi değiştirebildiğiniz kutucuklarla gelmesi. Windows 7'de "Metro" uygulamaları yok ancak ücretsiz Start Menu Reviver ile normal programları kutucuklara dönüştürebilirsiniz. Kutucukların konumlarını, boyutlarını, renklerini dilediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün.

Start Menu Reviver'ın ayarları, Başlat menüsünün boyutlarını ayarlamanıza, arka plan rengini değiştirmenize ve Başlat menüsünü genişlettiğinizde nasıl görüneceğini ayarlamaya izin veriyor.

2. Sanal masaüstleri

Sanal masaüstü oluşturabilme işlevi, Windows 10'un en pratik yeniliklerinden bir tanesi. Bu işlev sayesinde belirli program gruplarını farklı masaüstlerinde açabiliyorsunuz. Örneğin iş ve medya uygulamalarını farklı masaüstlerine dağıtmanız mümkün.

Dexpot ise Windows 10'dakinden bile fazlasını sunuyor çünkü Görev çubuğunuza yerleşiyor ve hangi masaüstünde olduğunuzu size söylüyor. Windows 10'da böyle bir işlev olmadığından bazen kafanız karışabiliyor. Programların başlık çubuğuna sağ tıklayarak onları farklı masaüstlerine kolayca taşımanız da mümkün.

3. Görev geçişi

Windows 10'un Görev çubuğundaki Görev Görünümü düğmesi, yeni sanal masaüstü açmaya yaradığı gibi, şu anki masaüstünüzde açık olan uygulamalara hızla göz atmanıza izin veriyor. Switcher 2.0 ise Görev Görünümü'ne benzer bir işlevi Windows Vista, 7 ve 8'e getiriyor. Bu modda öğelerin hangi düzende gösterileceğini kendiniz seçebiliyorsunuz.

Animasyonlar bazen yavaşlayabiliyor ancak bu sorunu Appearance kısmından çözebilirsiniz.

4. Uygulamaları ve programları yan yana kullanın

Windows 8'li PC'niz Metro uygulamalarını varsayılan olarak tam ekranda açacaktır. Modern Mix ücretli bir program ancak size uygulama pencerelerini boyutlandırma işlevi sunarak Windows 8'deki bu sorunu ortadan kaldırıyor. Modern Mix'i 4,99 dolara satın alıp almama konusunda karar vermeden önce 30 gün boyunca deneyebilirsiniz.

5. Sanallaştırma programı kullanın

Windows 10'un Pro, Education ve Enterprise sürümleri, Hyper-V adında bir sanallaştırma programıyla geliyor. Bu program sayesinde diğer işletim sistemlerini Windows altında, bir sanal makine üzerinde çalıştırabiliyorsunuz. Hyper-V için en iyi üçüncü parti alternatiflerden biri ise VirtualBox.

VirtualBox ile Windows 10'un önizleme yapılarını test edebilir, Linux dağıtımlarını mevcut işletim sisteminize dokunmadan deneyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum