Windows 10 Güncellemesi, Sorunu Çözdü!

Microsoft, Google'la karşı karşıya gelmesine neden olan Windows 10'daki açığı yeni güncelleme ile kapattı!

Google, 31 Ekim'de gerçekleştirdiği bir duyuruyla Microsoft'un işletim sistemi Windows 10'daki kritik bir zero-day savunmasızlığı tespit ettiğini kamuoyuyla paylaşmıştı. Firma bu tarihten 10 gün önce de söz konusu savunmasızlık hakkında doğrudan Microsoft'a bilgi vermişti. Microsoft, daha önce de söz vermiş olduğu üzere bugün itibariyle konuyla ilgili bir yama yayınladığını açıkladı.

Hacker'ların işletim sisteminin güvenli alanının etrafında dolaşmalarını sağlayan bu savunmasızlık onların zararlı kodları uygulamaya koymalarına, verileri silmelerine ve işletim sistemine tam bir erişimle kullanıcı hesapları yaratmalarına olanak tanıyordu. Microsoft konuyla ilgili yaptığı açıklamada ayrıca bu savunmasızlığın nihayetinde bundan etkilenen bütün bir sistemin kontrolünün ele geçirilmesini sağladığını belirtti.

Google ve Microsoft'un da aslında bir anlamda karşı karşıya gelmelerine neden bu durumun ardından, Microsoft yöneticisi Terry Myerson, Google'ın bu hamlesinin aslında daha çok kullanıcıyı riske attığını ifade etmişti.

Bu güvenlik açığından korunduğunuzdan emin olmak için Windows 10'un bugün yayınlanan en son güncellemesini yüklediğinizden emin olun. Bir de elbette sistemde hızlı bir zararlı taraması yapmakta da yarar var.

Sonraki Haber

Forum