Windows 10 bu kez frene bastı!

Birkaç aydır adeta gaza basan Windows 10 için işler, son aya ait raporlarda pek de iyi gitmiyor!

Dün BUILD etkinliğinde Windows 10 kullanım rakamları duyuruldu ve büyük yıldönümü güncellemesi tanıtıldı. Ancak Windows 10'un kullanım oranı artmaya devam etse de son veriler, artış hızının giderek yavaşladığını gösteriyor.

Verilerini ABD'de devlete ait farklı web sitelerine gelen ziyaretçilerden toplayan analytics.usa.gov istatistiklerine göre Windows 10'un bugüne kadarki yükselişi, hız kaybetmeye başladı. Mart itibariyle Windows 10'un kullanım oranı yüzde 20,2'ye ulaşmış olsa da Şubat'la karşılaştırıldığında, işletim sisteminin yalnızca yüzde 1 büyüdüğü gözleniyor. Ocak ayına göre artış ise yalnızca yüzde 2.

Windows 10, Temmuz sonu itibariyle ücretsiz bir yükseltme olmaktan çıkacak; yani henüz Windows 7 veya 8'den geçiş yapmayanların sadece 4 ayı kalmış durumda. Microsoft tarihte herhangi bir değişiklik yapmazsa, bu tarihin ardından Windows 10'a geçişlerin daha da yavaşladığına şahit olacağız. Ancak bu tarih yaklaştıkça kullanıcıların aceleyle geçiş yapmak isteyeceklerini düşünürsek, geçişte bir dönem için artışa şahit olabiliriz.

Bugün itibariyle Windows 7, yüzde 63 kullanım oranıyla Micrososft'un masaüstü işletim sistemi olarak birinci sıradaki yerini koruyor. Windows 10, söylediğimiz gibi yüzde 20,2 ile ikinci sıradayken Windows 8/8.1, yüzde 12 ile oldukça geriden geliyor. Verilere göre Windows XP kullananların oranı ise yalnızca yüzde 3.

Sonraki Haber

Forum