Winamp efsanesi, artık açık kaynaklı

Bir döneme damga vuran medya oynatıcı Winamp'ın Classic sürümü, artık GitHub üzerinde açık kaynaklı olarak sunuluyor.

Bir zamanlar herkesin Windows üzerinde en sevdiği medya oynatıcısı olan Winamp, artık açık kaynaklı bir hale dönüştü. Uygulamanın resmi X hesabı, Nullsoft’a ait olan Winamp’ın eski sürümünün artık GitHub üzerinde erişebilir olduğunu, geliştiricilere ve retro severlere ikonik oynatıcının "içini" inceleme şansı verildiğini duyurdu.

Winamp baharın başlarında açık kaynaklı olma planlarını ilk kez duyurmuştu ve uygulama artık herkesin kodları içerisinde gezinmesine izin veren bir şekilde GitHub’da mevcut. İnanılmaz derecede esnek, özelleştirilebilir ve çok sayıda medya formatıyla uyumlu olmasıyla ünlü olan bu popüler uygulamanın kodunu incelemek isteyenler, Visual Studio ile medya oynatıcıyı oluşturmak için gereken tüm talimatları GitHub üzerinde bulabilir.

Winamp, medya oynatıcısının geliştirilmesinin yavaşladığını kabul ediyor, ancak oynatıcıyı açık kaynaklı hale getirmek meraklıların Winamp'ı güncellemesine ve “güncel kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamasına” olanak sağlayacağını söylüyor.

Winamp’ın mevcut sürümü eski popüler oynatıcıya pek benzemiyor olsa da Winamp, oynatıcının eski sürümünü herkes için kullanılabilir durumda tutmaya devam ediyordu. Açık kaynak adımı da bu çabanın yeni bir göstergesi.

Sonraki Haber

Forum