Win 8'in yeni masaüstü deneyimi ne sunuyor?

Windows 8'in masaüstü PC ve laptop kullanıcılarına sunacağı yeni masaüstü deneyimi ile tanışın!

Windows 8'deki en önemli yeniliklerden bir tanesi, şüphesiz tüm işletim sisteminde kullanılan Office'den hatırladığımız ribbon arayüzü. Hemen hemen tüm doğal Windows 8 uygulaması, artık ribbon arayüzünü kullanacak.

Windows Gezgininde kullanılan ribbon arayüzü, tüm komutları bir araya getirmekle kalmıyor, aynı zamanda sekmelere ve anlaşılır gruplara ayırıyor. Bu sayede tecrübesiz kullanıcılar, fotoğraf ve videolarını daha kolay paylaşabilecekler. Ribbon ara yüzü, seçili öğeye göre değişen dinamik bir yapıya sahip.

Yeni Görev Yöneticisi: Windows 8'deki gelişmiş Görev Yöneticisi ile sisteminizde çalışan işlemleri daha detaylı ve organize bir şekilde görebileceğiz. Bunun yanında yeni Görev Yöneticisi, birkaç yeni sekme, seçenek ve yeni bir arayüzle geliyor.

İşlemler sekmesinde Windows 8'in "tablet uygulamaları" da görüntüleniyor, ancak masaüstü modundayken bu uygulamalar donduruluyor ve çok az kaynak harcıyor.

Yeni Görev Yöneticisi ve yeni arayüz

Yeni Görev Yöneticisi, daha organize bir görünüm sunuyor

Siyah arka plan üzerindeki yeşil çizgili arayüz ise daha temiz ve renkli bir arayüzle yenilenmiş. Güncellenen Performans sekmesi, artık daha çok grafiğe sahip.

Microsoft, Windows 8'de başlangıç öğelerini de Görev Yöneticisi'ne entegre etmiş bulunuyor. Tüm bu özellikler Görev Yöneticisi için size çok fazla geliyorsa, küçük sürümü kullanarak sadece çalışan uygulamaların bir listesini görebilirsiniz.

Yeni arayüz: Önceden sızan resimlerle 8102 yapısının arayüzünün aynı olmadığını söylemeliyiz. Arayüzün RTM sürümünden önce değişmesi de olası. Windows 8'deki küçült, büyüt ve kapat düğmeleri Windows 7'dekine benziyor ancak "Metro" arayüzünden etkilendikleri belli oluyor. Düğmelerdeki cam hissi ve fareyi üzerine getirdiğimizde mavi ve kırmızı renklerle parlaması kaldırılmış bulunuyor.

History Vault

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın

History Vault: Windows 8 yapı 8102, birkaç ay önce sızan yedekleme uygulaması History Vault ile beraber geliyor. Ancak History Vault, şu an tamamlanmamış görünüyor ve düzgün çalışmıyor.

Sonraki Haber

Forum