Win 7: Merak edilen bir soru daha cevap buldu

Windows 7'nin en çok merak edilen sorularından biri daha cevabını buldu. Ayrıntılar burada...

Geçen haftalarda yaptığımız bir haberde Windows 7'nin güncel beta'larında WMP ve Windows Media Center ile harici codec kullanımının mümkün olmadığından bahsetmiştik. "ffdshow" çözücülerini geliştirenler Windows 7 Build 7057'de bu tip bir kullanıma izin verilmediğinden şikayetçi olmuştu. Microsoft, Windows 7'ye fabrika çıkışı birçok codec eklediği için durum hakkında sayısız dedikodu yapıldı.

Dedikodular genellikle şu yargı etrafından dönüyordu: Microsoft mükemmel bir fonksiyonellik sunmak için fabrika çıkışı sunduğu codec'lerin değiştirilmesine izin vermiyecekti. Fakat durumun aslında böyle olmadığını ve Windows 7'nin de diğer tüm Windows sürümleri gibi codec sınırlaması yapmayacağını WithinWindows blog'u ispatladı.

Blog'un sahibi Rafael Rivera'ya göre günce beta'larda ortaya çıkan bu durum daha çok bir hata veya geçici bir kilitleme gibi gözüküyor. Geçen süre zarfında Microsoft bunu doğruladı ve üçüncü parti codec'leri kilitlemek gibi bir niyetlerinin olmadığını sadece Windows ile yerleşik codec'ler sunmak istediklerini açıkladı.

Kısacası üçüncü parti codec desteği şimdiye kadar nasıl geldiyse bundan sonra da o şekilde devam edecek. Bu tip codec'ler hem Microsoft programlarıyla hem de diğer uygulamalarla kullanılabilecek.

Sonraki Haber

Forum