Wikileaks destekçilerinden faks saldırısı

Son dönemde önüne gelen tüm hedefleri yerle bir eden hacker grubunun sol saldırısı çok farklı oldu!

Destekçileri, Wikileaks'in hesaplarını kapatan ve hizmet desteğini kesen şirketlerin web sitelerinden sonra, şimdi de faks makinelerini hedef almaya başladılar.

Anonymous hacker grubu, yeni intikam operasyonları için, Wikileaks'ın hesaplarını kapatan ve verdikleri hizmeti durduran, Amazon, MasterCard, Moneybookers, PayPal, Visa ve Tableau şirketlerine karşı faks eylemi başlattılar. Grup, bir faks numarası listesi yayınladı ve Wikileaks destekçilerini, sitede yayınlanan gizli belgeleri veya Guy Fawkes'ın mektuplarını ve resimlerini, bu numaralara durmadan göndermeye teşvik etti.

Grup aynı zamanda; gönüllüleri, saldırgan ve porno içerikler göndermemeleri konusunda uyardı ve kimliklerini gizli tutmak için gereken önlemleri almak suretiyle, MyFax isimli ücretsiz faks hizmeti kullanarak faks gönderebileceklerini belirtti.

Eylem, Pazartesi günü TSİ 15'de başlatıldı ve ertesi gün 18'de sona erdi. Öte yandan gelen haberlere göre bazı gruplar, eylem aleyhinde karşı saldırı düzenledi ve Anonymous grubunun intikam operasyonunu organize etmekte kullandığı web sitesi hizmet dışı kaldı.

Faks yağmuru eylemi, daha önce de Scientology kilisesine karşı yapılmıştı ancak bu eylemin bir soruna yol açıp açmadığı hiç açıklanmadı. Aynı şekilde, yeni eylemin de herhangi bir aksaklığa sebep olup olmadığı henüz belli değil.

Sonraki Haber

Forum