White Paper Nedir?

Bir ürün veya hizmet hakkında detaylı bir bilgilendirici doküman olan white paper, proje veya ürün hakkında derinlemesine şekilde bilgi edinmenize olanak sağlar.

Biri kere dahi olsa bir Blockchain veya bir kripto para konusunda araştırma yaptıysanız, muhtemelen White Paper kısmına denk gelmişsinizdir. Özellikle Blockchain projeleri arasında oldukça popüler olan bu belge, esasında birçok sektör tarafından uzun zamandır kullanılmaktadır. Kısaca ürün veya hizmet hakkında detaylı bir bilgilendirici doküman olan white paper, proje veya ürün hakkında derinlemesine şekilde bilgi edinmenize olanak sağlar. Bu belgedeki asıl amaç, yeni bir cihazın içerisinde yer alan kullanma kılavuzu işlevi görmek ve okura konu hakkında gereken bütün verileri vermektir.

Söz konusu sektör kripto olduğunda ise white paper’lar oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki proje hangi soruna cevap arıyor, bu sorunu nasıl çözüyor, hangi teknolojileri kullanıyor ve bu teknolojileri kullanırken hangi adımları izliyor? Tüm bunlara cevap veren bu belge, kripto paralar söz konusu olduğunda tokenomik gibi oldukça önemli verilere de ev sahipliği yapmaktadır.

Diğer taraftan Yellow Paper olarak anılan daha detaylı bir belge türü daha mevcuttur. Kısaca Teknolojinin bilimsel detaylarını çok özlü bir şekilde bize sunar. Bir white paper’ı bir teklif olarak düşünüyorsanız, yellow paper ise bu tüm özel ayrıntıların bulunduğu ikinci bölüm olarak tanımlanabilir.

Daha detaylı bilgi için CoinBilgi.Net adresini ziyaret edebilirsiniz.
Sonraki Haber

Forum