WhatsApp'a görüntüleri internette arama özelliği geliyor

WhatsApp, paylaşılan görüntülerin gerçekliğini test etmenize de imkan verecek yeni bir "internette görüntü arama özelliğini" test etmeye başladı.

WhatsApp, gelecekteki güncellemelerle yayınlanmayı düşündüğü özellikleri test etmeye devam ediyor. En son özellik dizisinde WhatsApp, iOS ve Android kullanıcılarının 22 sohbet teması arasından seçim yapmalarına imkan tanıyan bir özellik üzerinde çalışırken görüldü.

Şimdi de WhatsApp, kullanıcılarına platformda aldıkları resimlerin gerçekliğini kontrol etme seçeneği sunmayı amaçlayan başka bir yeni özellik sunmayı hedefliyor.

Bildirilene göre WhatsApp, kullanıcıların web’de resim aramasına olanak tanıyan bir özellik geliştiriyor. Bu özellik sayesinde, size gönderilen bir resmi açtığınızda, sağ üst köşedeki üç nokta düğmesine dokunarak “Web’de ara” adlı yeni bir seçeneği kullanabileceksiniz.

WABetaInfo

Diğer avantajlarının yanı sıra, bu özellik sayesinde kullanıcılar, gönderilen görüntünün orijinal mi yoksa yapay zeka kullanılarak mı oluşturulduğunu da belirleyerek görüntülerin gerçekliğini kontrol edebilecekler. Ayrıca bu özellik, kullanıcıların yanıltıcı veya sahte içerikleri belirlemesine yardımcı olacak. Bir kullanıcı web’de bir görüntü aradığında, bu Google’a yüklenir ve ardından algoritması aracılığıyla benzer görüntüleri veya kaynakları karşılaştırarak hızlı bir şekilde bilgi alır.

WhatsApp, gizlilik sağlamak amacıyla bu görüntüleri depolamıyor veya işlemiyor. Resimler arama için Google'a gönderilse bile güvenli ve gizli kalıyorlar. Bu özellik, bir arkadaş tarafından bir kullanıcıya gönderilen veya iletilen bir mesajda alınan herhangi bir görüntüde kullanılabiliyor.

Geliştirme aşamasında olan özellik, sunulduğunda tamamen tercihe bağlı olacak gibi gözüküyor ve şimdilik beta kullanıcıları tarafından bile kullanılamıyor.

Sonraki Haber

Forum