WhatsApp nihayet, kullanıcılarına "bilinmeyen aramaları sustur" özelliğini sunuyor

WhatsApp, uzun zamandır beklenen "bilinmeyen aramaları sustur" özelliğini nihayet hayata geçiriyor.

WhatsApp kullanıcıları, yakın gelecekte spam veya dolandırıcılık aramalarının tuzağına düşmeye karşı güçlü bir koruma kazanacak gibi görünüyor. Söylenilene göre Meta, WhatsApp'ta istenmeyen aramalara karşı bir kalkan görevi göreceği bildirilen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Özellik hayata geçtiğinde kullanıcılar, uygulama ayarlarında “Bilinmeyen aramaları sustur” adlı yeni bir etkinleştirilebilir seçenek görecek. Bu seçeneği etkinleştirmek, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak susturmak için WhatsApp'a izin verdiğiniz anlamına geliyor.

Yaklaşan yeni özellik, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları engellemeyecek; sadece size yansımasına meni olacak. Özelliği etkinleştirdiğinizde bile aynı arama sesini duymaya devam edeceklerinden, arayanlar açısından değişen hiçbir şey olmayacak. 

Tabi ki bilinmeyen bir numaradan gelen her arama potansiyel bir dolandırıcılık olarak etiketlenemez. Arkadaşlarınız veya aileniz de farklı bir telefon kullanıyor olabilir. “Bilinmeyen arayanları sustur” seçeneğini etkinleştirseniz bile, bilinmeyen numaraları arama listesinde görebileceksiniz. Bu şekilde, onları geri aramanız gerekip gerekmediğine karar vermeniz mümkün olacak.

WABetainfo'nun bildirdiğine göre, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları susturma özelliği şu anda şirket içerisinde test ediliyor ve henüz WhatsApp beta test kullanıcıları tarafından kullanılamıyor. Özellik, muhtemelen genel kullanıma sunulmadan önce Beta kullanıcıları için teste açılacak.

Sonraki Haber

Forum