Web'in Geleceğinden İpuçları Veren 4 Tarayıcı!

Chrome, Firefox, Opera gibi web tarayıcıları müthişler, ancak web'i gelecekte nasıl dolaşacağız? Cevaplar bu 4 çok özel tarayıcıda saklı!

Web tarayıcımız, internete açılan kapımız ancak tarayıcıları kullanma biçimimiz, Mozilla Firefox ve Chrome, Internet Explorer ile savaşmaya başladığından bu yana pek değişmedi. Peki, tarayıcıların geleceğinde neler var? Birkaç yıl sonra internete nasıl göz atacağız? Aşağıdaki tarayıcılar, bunun ipuçlarını veriyor olabilir.

1. Opera Neon (Windows, Mac)

Opera müthiş bir web tarayıcısı ve Chrome için iyi bir alternatif. Ancak firmanın bir tarayıcısı daha var. Opera Neon, geleceğin tarayıcısı olduğunu düşünen, görselliğe önem veren bir konsept tarayıcı. Şık animasyonlarıyla modern bir hissiyata sahip olan Opera Neon, alıştığımız sekmelerin yerine "görsel sekmeleri" koyuyor. Böylece site içinde açtığınız tüm sayfalar, bir simge altında toplanıyor. En çok kullandığınız sekmeler, bir algoritma yardımıyla ekranda göze daha çok çarpacak bir alana koyuluyor.

Web'de sörfün artık çoklu görevle yapıldığını bilen Neon, ekranı ikiye bölmeyi de kolaylaştırıyor.

İndirin: Opera Neon

2. Ghost Browser (Windows, Mac)

Ghost Browser herkese göre bir web tarayıcısı değil, ancak teknolojiyle ilgiliyseniz veya yazılımları kurcalamayı seviyorsanız, bu tarayıcısını sevebilirsiniz. Kendisini "çok oturumlu tarayıcı" olarak tanımlayan Ghost Browser'da aynı web tarayıcısı penceresi içinde farklı oturumlar başlatabiliyorsunuz. Bu oturumlar renklerle kodlandığı için kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Her renk grubu altındaki sekmeler kendi cookie'lerine sahip olduğu için aynı web tarayıcısı penceresi içinde aynı sitede birden fazla hesapta oturum açabiliyorsunuz.

Bu işlevi sunan eklentiler olsa da Ghost Browser bunlardan çok daha iyi bir çözüm. Chromium tabanlı olduğundan Ghost Browser'da Chrome eklentilerini de kullanabilirsiniz.

İndirin: Ghost Browser

3. Aloha (Android, iOS)

Kişisel verilerinizin güvenliği, özellikle akıllı telefonlarda önem kazanıyor. Aloha, gizliliğinizi ve güvenliğinizi sağlamaya çalışan bir web tarayıcısı. Bunun için VPN'lerden faydalanan Aloha, sunduğu ücretsiz VPN hizmeti sayesinde sizi herkese açık Wi-Fi noktalarında koruyor. Web tarayıcısında yaptıklarınızı kimseyle paylaşmayan tarayıcı, belirli sekmeleri parmak iziyle veya sayısal bir kodla kilitlemenize izin veriyor.

Android veya iOS için indirin: Aloha

4. Cliqz (Windows, Mac, Android, iOS)

Google'ın Knowledge Graph işlevini duymuşsunuzdur. Bu işlev sayesinde örneğin hava durumunu arattığınızda, hava durumunu hiçbir şeye tıklamadan, arama sonuçlarının üzerinde görebiliyorsunuz. Cliqz, Google'ın Knowledge Graph konseptini alarak web tarayıcısına taşıyor. Cliqz'in URL çubuğuna arama metnini yazdığınızda, bu tür bilgileri URL çubuğunun altında görüyor, böylece zamandan tasarruf edebiliyorsunuz. Dahili veri ve gizlilik araçlarıyla gelen Cliqz, verilerinizi saklamadığı gibi reklam da göstermiyor.

İndirin: Cliqz

Sonraki Haber

Forum