WannaCry'ın Halefi Çok Daha Yıkıcı Olabilir!

WannaCry'ın yeterince yıkıcı olduğunu düşünüyorsanız bekleyin; çünkü sırada daha büyük bir tehlike olabilir!

WannaCry'ın yeterince kötü olduğunu düşünüyorsanız hazır olun. Sıradaki tehlike, çok daha büyük olabilir. Üstelik bu tehlikenin bir adı bile var: EternalRocks.

Bleeping Computer'ın haberine göre EternalRocks, WannaCry'ın hızla yayılmasını sağlayan açığın aynısını kullanıyor. SMB (Windows'ta bir dosya paylaşımı protokolü) üzerinden kendini dağıtan solucan, güncel olmayan sistemlerde aktif hale gelebiliyor.

EternalRocks'un farkı ise NSA'in sızan beş aracını daha (toplamda yedi) kullanması. WannaCry ise sadece bir çift NSA hack'leme aracını kullanıyordu. Bu yüzden EternalRocks'un yayılma potansiyeli daha yüksek görülüyor. Ancak yeni tehdidi izleyen güvenlik araştırmacısı Miroslav Stampar, EternalRocks'un henüz zararlı özelliklerine sahip olmadığını, keşfedilen sürümünün hiçbir şey yapmadığını söylüyor.

Bu iyi bir haber olsa da WannaCry'ın fidye yazılımıyla veya banka bilgilerinizi çalacak bir trojan ile donatılması oldukça kolay. EternalRocks genel olarak WannaCry'dan daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, güvenlik önlemleri tarafından engellenme olasılığı daha düşük.

Sonraki Haber

Forum