Volkswagen'den, skandala dönüşen araç kaçırma olayından sonra yeni bir Car-Net kararı

VW, skandala dönüşen araç kaçırma vakasının ardından, Car-Net hizmeti hakkında önemli bir karar aldığını duyurdu.

Volkswagen, Car-Net hizmetini ücretsiz yapma kararı aldı. Bu karari kolluk kuvvetlerinin kaçırılan bir çocuğun yerini tespit etmesini geciktiren süreçteki ciddi bir ihlalin ardından geldi.

Volkswagen, "süreçteki ciddi bir ihlal" neticesinde Car-Net güvenlik sisteminde değişiklikler yaptığını duyurdu. Bu yıl 1 Haziran'dan itibaren VW, ABD'de "2020-2023 model yılı araçların çoğu" için otomatik kaza bildirimleri, acil yardım, çalıntı araç bulucu ve hırsızlık önleme uyarıları dahil olmak üzere 5 yıllık ücretsiz Car-Net Safe & Secure bağlantılı acil durum hizmetleri sağlayacak.

Volkswagen Car-Net hizmeti nedir?

VW'nin Car-Net sistemi, araç sahiplerinin araçlarını uzaktan izlemelerine ve çalıştırmalarına olanak tanıyan bir dizi teknoloji ve hizmetten oluşuyor. Temel paketi, uyumlu 2020 veya daha yeni VW modellerinde ilk 5 yıl için ücretsiz olsa da, Car-Net'in acil durum hizmetleri için Safe & Secure eklentisi ücretli bir abonelik gerektiriyordu.

Fakat geçtiğimiz 23 Şubat'ta, bir anneye ait Volkswagen Atlas, 2 yaşındaki çocuğu hala arabanın içindeyken çalındı. Yerel kolluk kuvvetleri kaçırılan çocuğu bulmak üzere aracın takip bilgilerini almak için VW'nin Car-Net hizmetiyle temasa geçtiğinde, bir temsilci polise aracın ücretsiz deneme süresinin sona erdiğini bildirdi ve kapsamı yeniden başlatmak için 150 dolarlık bir ücret ödenene kadar yardım etmeyi reddetti.

Lake County Şef Yardımcısı Christopher Covelli konuyla ilgili olarak, diğer otomobil üreticilerinin benzer takip hizmetlerinin genellikle hafifletici durumlarda polise yardımcı olduğunu söyledi. Chicago Sun Times'a konuşan Covelli, “Önce bir kredi kartı numarası almak için uğraşmak zorunda kaldık ve ardından 150 doları ödemek için temsilciyi geri aradık. Ancak bu işlemin ardından temsilciden aracın GPS konumunu öğrenebildik," dedi.

Sun Times'a göre, VW'nin şirket politikasına sıkı sıkıya bağlı kalması kolluk kuvvetlerini 30 dakika geciktirdi. Neyse ki, kayıp çocuk polis memurları tarafından daha sonra bir otoparkta terk edilen araç içinde zarar görmemiş halde bulundu.

Olayla ilgili bir basın açıklaması yapan VW, "Volkswagen, markamıza güvenen herkes ve bizi korumakla görevli kolluk kuvvetleri için daha iyisini yapmalıdır ve yapacaktır," derken. "Neyin yanlış gittiğinin tam olarak araştırılmasına ve hatayı gidermek için alınan önlemlere ek olarak, gelecek için bunu doğru hale getirmek istiyoruz,” şeklinde konuştu.

2020-2023 Volkswagen araçlarının çoğu, ücretsiz Safe & Secure eklentisini etkinleştirmek için gereken Car-Net donanımıyla olarak geliyor. Program, kullanıcılar bir myVW hesabı oluşturup Hizmet Koşullarını kabul eder etmez başlıyor ve satış tarihinden veya 1 Haziran 2023'ten itibaren 5 yıl boyunca aktif oluyor.

Sonraki Haber

Forum