Volvo'nun günler sonra tanıtacağı elektrikli SUV'u EX90'dan yeni kareler geldi

Volvo, beklenen yeni elektrikli SUV'u EX90'a ait bazı kareler paylaştı. Bu sayede artık, aracın neye benzeyeceğini kestirebiliyoruz...

Volvo EX90, emin adımlarla gerçeğe dönüşüyor. İsveçli otomobil üreticisi, üst seviye elektrikli SUV'un 9 Kasım'daki resmi tanıtımından önce birkaç kare ve özellik paylaştı.

Volvo, bir kez daha yaklaşmakta olan EX90 için aracın dışına odaklanan bir tanıtım yaptı. Buğulu iki resim bize aracın dış tasarımı hakkında fikir veriyor. Dikkatli bakıldığında, otomobil üreticisinin tüm serisinin temelini oluşturan geleneksel Thor's Hammer far imzasını görebiliyoruz. Arka kısmında, 2021'deki Recharge konseptine benzer şekilde kavisli bir LED arka lamba tasarımı ile yedi kişiye kadar oturma kapasitesine sahip olduğu için şaşırtıcı olmayan bir şekilde daha doğrusal bir biçim gözüküyor.

Neyse ki geri kalan tanıtım görselleri odaklı ve net bir görüntü veriyor. EX90 tamamen elektrikli olacağından ızgaranın bulunduğu yerde, kaputun hemen altında büyük bir Volvo amblemi ile noktalanan büyük bir boş panel bulunuyor. Verimlilik odaklı tekerlek tasarımı oldukça düz olduğu için havayı iyi keseceği tahmin edilebilir. Yandan görünüşte, SUV'un güçlü omuz çizgisini ve düz kapı kollarını görüyoruz. Volvo'nun söylediğine göre, EX90'ın sürtünme katsayısı sadece 0.29 ve bu katsayı, bu boyuttaki bir SUV için oldukça düşük.

Son olarak, çok fazla çıkıntısı olmayan tavana monte lidar yayıcının da bir görüntüsü var. Bu sensör sürücü güvenliğini artırmak için tasarlanmış eksiksiz bir donanım paketinin parçası olarak standart olarak sunulacak.

EX90, 9 Kasım'da resmi çıkışını yaptığında her şeyin nasıl bir araya geleceğini göreceğiz.

Sonraki Haber

Forum