Volvo'nun yeni EX90 SUV'si: Şimdiye kadar hiç bir Volvo'da görmediğimizi göreceğiz

Volvo EX90 EV, şimdiye dek hiç bir Volvo modelinde görmediğimiz kadar iddialı bir güvenlik paketiyle gelecek.

Volvo’nun yeni elektrikli SUV aracı EX90’da kullanılacak olan güvenlik seviyesi “şimdiye kadar herhangi bir Volvo araçta görülenden daha fazlası” olarak tanıtıldı. Yeni güvenlik önlemleri arasında hem gündüz hem gece çalışabilen lidar sensörleri bulunuyor.

Volvo'nun yeni EX90 SUV'si 9 Kasım'da sahneye çıkacak. Sonunda XC90 SUV'nin yerini alacak olan tamamen elektrikli EX90, Güney Carolina'daki yeni bir fabrikada üretilecek ve 2023'te yollarda görülmeye başlanacak.

EX90'ın elektrikli güç aktarma organı hakkında henüz somut bir ayrıntıya sahip değiliz, ancak yayınlanan bir videoda Volvo Cars CEO'su Jim Rowan, şirketin yeni SUV'sinin "önceki herhangi bir Volvo otomobilinin ötesinde" bir güvenlik donanımına sahip olacağını söyledi. EX90, geçen yıl piyasaya sürülen Volvo Recharge konseptine çok benziyor.

EX90, tümü Volvo'nun yeni nesil yerleşik bilgi işlem sistemiyle güçlendirilecek olan eksiksiz bir ultrasonik sensörler, kameralar, radarlar ve lidar takımıyla donatılmış olacak. Volvo, yeni lidar teknolojisinin gündüz ve gece, otoyol hızlarında çalıştığını söylüyor.

Volvo bir açıklamada, “Araştırmamız yazılım ve sensörlerimiz sayesinde ciddi yaralanma veya ölümlü kazaları %20'ye kadar azaltılabileceğini gösteriyor” diyor ve ekliyor: “Aynı şekilde, genel çarpışma önlemede %9'a kadar bir azalma olacağını öngörüyoruz.

Sonraki Haber

Forum