Volvo arabalarına hız sınırı koyuyor!

Volvo, arabalarına hız sınırı koyarken isterseniz bu hızı daha da düşürmenize imkan tanıyor!

Volvo, 2020'den itibaren yeni arabalarının tamamının hızını 180kmph ile sınırlayacak ve 2021'den itibaren, eğer arabanızı başkalarıyla paylaşıyorsanız daha da düşük bir hız limiti belirleyebileceksiniz.

Care Key, arabanızı bir başkasına (bir aile ferdi veya arkadaşınız gibi) vermeden önce maksimum hızı sınırlamanıza imkan tanıyacak ve genç veya tecrübesiz sürücülere yardımcı olması amacıyla sunulmakta.

Volvo Cars yöneticisi Håkan Samuelsson, trafik güvenliğini arttırmanın da otomobil üreticilerinin görevlerinden biri olduğunu belirterek, bu yeni özellik ile hem arabalarını paylaşmak isteyen ama güvenlikten emin olmayan kişilere bir seçenek sunulduğunu, hem de yol güvenliğinin arttırıldığını söylüyor.

Volvo, 2020 yılına kadar yeni arabalarında ciddi yaralanmaları ve ölümleri ortadan kaldırmak istiyor ve 180kmph hız limiti de bu konuda ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

Ancak bu karara tepkilerin tamamı olumlu değil ve bazı kişiler, bu karar ile özgürlüklerinin sınırlandığını ve Alman otobanlarının sıkıcı hale geleceğini söylüyorlar. Ancak firma, 60 yıl önce üç noktalı emniyet kemerinin sunulduğu sırada da benzer tepkiler aldığını (motosiklet sürücüleri, arabadan hızlı bir şekilde fırlatılmanın arabaya bağlı kalmaktan daha güvenli olacağını iddia etmişlerdi) belirtmeyi ihmal etmiyor.

Hız limit, Volvo açısından daha güvenli bir sürüş için atılan adımların sadece bir tanesi. Firma ayrıca sürücüleri dikkatsizliğe veya sarhoşluğa karşı kontrol edecek olan kamera ve sensörlerden oluşan bir kokpit sistemi kullanmayı planladığını da duyurdu.

Diğer otomobil üreticilerinin de Volvo'nun izinden gidip gitmeyecekleri henüz belli değil ancak firmalar, otonom arabalar gerçeğe dönüşene kadar sürücüleri serbest bırakmayı tercih edebilirler gibi gözüküyor.

Sonraki Haber

Forum