Vodafone Türkiye 2016-17 Mali Yılı Sonuçlarını Açıkladı

Vodafone Türkiye, Nisan 2016 - Mart 2017 arası dönemi kapsayan mali yılı sonuçlarını açıkladı.

Vodafone Türkiye, Nisan 2016 - Mart 2017 arası dönemi kapsayan mali yılı sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, Vodafone Türkiye'nin dijitalleşmesi yolunda yürüttüğü stratejik yatırım programı sayesinde güçlü büyümesini sürdürdüğünü ortaya koydu.

Vodafone Türkiye, 2016-17 mali yılı servis gelirlerini, geçen yıla göre %16* artırarak tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 8 milyar TL'ye çıkardı. Böylece şirket son 7 yıldır kesintisiz olarak çift haneli istikrarlı büyümesine devam etti.

Türkiye'nin uçtan uca dijitalleşmesi hedefiyle çalışmalarını yürüten Vodafone, 31 Mart 2017 sonu itibariyle son bir yılda 1,2 milyar TL yatırım yaptığını açıkladı.

FAVÖK büyümesinde sektör lideri

Şirket, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr'ını (FAVÖK) %30* artış ile bugüne kadarki en yüksek seviye olan 2,3 milyar TL'ye ulaştırdı. Böylece şirket, telekomünikasyon sektöründe Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr'ını en fazla artıran operatör** oldu.

Şirketin Faiz ve Vergi Öncesi Kâr'ı (FVÖK) ise %27* artış ile 750 milyon TL'ye ulaştı.

Türkiye'nin dijitalleşmesi hedefiyle 2016-17 mali yılında 1,2 milyar TL'lik yatırım yapan Vodafone Türkiye'nin Operasyonel Nakit Akışı 1,4 milyar TL'ye ulaştı.

9 milyonu aşkın 4,5G abonesi

Vodafone Türkiye'nin mobil abone sayısı ise 2016-17 mali yıl sonu itibariyle 22,8 milyona*** ulaştı. 2016-17 mali yılında toplam 616 bin net abone artışı sağlayan şirketin 4,5G abone sayısı da yılsonu itibariyle 9 milyonu**** aştı. Türkiye'nin 81 ilinde 10 bini aşkın 4,5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece 4,5G'de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.

Şirketin, faturalı abone sayısı ise yaklaşık 1 milyon artış ile 10,8 milyona*** çıkarken, şirketin toplam bazının %47'sini faturalı aboneler oluşturdu.

Sabit hizmetlerde 200 bin net abone artışı

Vodafone Türkiye'nin sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Mali yılda 200 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %55 artarak 562 bine ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise mali yılında %60* arttı.

Akıllı telefon penetrasyonu %72

Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2016-17 mali yılında geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkarak 400 petabyte'a yükseldi. Şirketin akıllı telefon penetrasyonu bu mali yılın sonunda geçen yılın aynı dönemine göre 9 puan artarak %72'ye yükseldi.

Kurumsal servis gelirlerinde %21* büyüme

Türkiye'de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla Yarına Hazırım Platformu ile şirketlere fark yaratan Vodafone Türkiye, kurumsal alanda da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal servis gelirlerini 2016-17 mali yılında bir önceki yıla göre %21* artırdı.

* Büyüme oranları organiktir.

** GSM/UMTS lisansı bulunan operatörlerin konsolide finansal sonuçları dikkate alınmıştır.

*** Abone sayıları Vodafone Grup abone tanımı dikkate alınarak hesaplanmıştır. BTK, Üç Aylık Pazar Verileri Raporu'nda yer alan abone rakamı ile fark ağırlıklı olarak M2M hatlarının dahil olmamasından kaynaklanmaktadır. Abone sayısına bağlı olarak elde edilen veriler ve finansal bilgilerde buna bağlı farklılık olabilmektedir.

**** 4,5G abone sayısı, 4,5G'e uyumlu cihaz, sim kartı olan ve sisteme dâhil olan aboneleri ifade etmektedir.

Sonraki Haber

Forum