Vivo'nun yeni amiral gemisi X200 Pro, dev bir pille gelecek

Vivo yakında piyasaya süreceği yeni telefonları için etkileyici donanımlar planlamış olabilir. Bunlardan biri de amiral gemisi modeli olacak X200 Pro'nun dev pili...

Cep telefonu üretici Vivo, çok sayıda yeni modelle telefon pazarındaki payını giderek artırıyor. Yeni tanıtacağı modellerin en çok dikkat çeken detaylarından biri ise, 5500 mAh kapasitesini geçen pilleri olacak gibi görünüyor.

Çinli şirketin en ince telefonu olan V40'ta bile 5500 mAh'lik pil kullandığı biliniyor. Ancak daha üst seviye modellerden olacak X200 ve X200 Pro'da daha da büyük piller kullanması bekleniyor. En azından sızan Geekbench sonuçları bize bunu söylüyor. Öyle görünüyor ki, yapay zeka ve diğer yenilikler telefonların performanslarını zorlarken, üreticiler artık pil teknolojisinin sınırlarını zorlamak durumunda kalıyorlar.

X200 ve X200 Pro'nun 14 Ekim'de resmen tanıtılması bekleniyor. Vivo, Ekim ortası için bir lansman etkinliğini onayladı. Yine sızan son bilgilere göre bu lansmanda tanıtılması muhtemel olan yeni amiral gemisi X200 Pro'da MediaTek'in henüz duyurmadığı bir yonga seti kullanılacak.

Ayrıca, X200 serisinin 5.500/5.600 mAh batarya ile geleceği iddia ediliyor ki, bu da şu anda piyasadaki en büyük kapasiteli pillerden biri. Ayrıca üç X200 modelinin de 90W hızlı şarj desteğine sahip olacağı ortaya çıktı.

Sızan test sonuçlarına göre X200, 120 Hz yenileme hızına ve 1,5 K çözünürlüğe sahip, oldukça kompakt 6,3 inç düz OLED ekranla gelecek. Bu küçük boyutlu telefona 5600 mAh batarya yerleştirmek de ayrı bir başarı. Telefonun arka tarafında, Sony sensörlü 50 megapiksel ana kamera, 3x optik yakınlaştırmalı periskop lensler ve ultra geniş lensler bulunması bekleniyor.

Yeni pil standardı mı?

Elbette, Vivo 5600 mAh pilleri piyasaya sürdükten sonra piyasada bu kapasitenin standart hale gelmesi de mümkün. Şu anda giriş ve orta seviye telefonlarda pil kapasiteleri 5000 mAh seviyesinde bulunuyor. Demek ki, 2025'teki standartlar 5600 mAh ve üzerini zorlayacak.

Sonraki Haber

Forum