Vista SP2 için son adım da atıldı...

Microsoft, Windows Vista'nın ikinci servis paketi SP2 için son adımını da attı. Şimdi sırada ne var?

Hatırlayacağınız gibi kısa bir süre önce Microsoft, Vista için Service Pack 2 RC (Release Candidate = Sürüm Adayı) sürümünü yayınlamıştı. Üzerinden sadece kısa bir süre geçtikten sonra nihayet Vista SP2 RTM (Release to Manufacturer = Üretici Sürümü) de yayınlandı. RTM sürümünün çıkması artık Microsoft'un SP2'nin nihai sürüm için geri sayıma başladığı anlamına geliyor. 6002.17043.090312-1835 sürüm numarası ile tanımlanan SP2 RTM şu anda sadece Windows Connect ile sadece beta test kullanıcıları için dağıtılıyor.

Vista SP2 RTM sürümü ile Microsoft, kullanıcıların Vista tecrübesini daha kolay ve sorunsuz hale geleceğini açıkladı. Bu yeni sürümün en dikkat çeken özellikleri arasında Windows işletim sistemi tarihinde ilk kez sistemin Blu-Ray disklere kayıt imkanı desteği kullanıma geçmiş oluyor. Bunun yanı sıra Bluetooth v2.1 desteği, Windows Connect Now özelliği, Windows Search 4.0 ve sistemin WiFi yeteneklerini güçlendirecek eklentiler de SP2 RTM'de yer alıyor.

Peki ama son kullanıcılar SP2'ye ne zaman ulaşabilecek? Henüz kesin bir açıklama yok; ancak bu sürenin "birkaç haftayı geçmeyeceği" tahmin ediliyor...

Sonraki Haber

Forum