Vista'nın Kıskandırıcı Güvenliği Test Edilecek.

Bilgisayar hacker'ları Windows Vista'nın güvenlik açıkları üzerinde harıl harıl çalışıyorlar.

Yazılım üreticisi şimdiye kadar Vista'nın en güvenli Windows programı olduğunu iddia ediyor. Dünyada yüzde 95'in üzerinde çalışan bilgisayar işletim sisteminin yeni sürümü Windows Vista, bütün bilgisayar güvenlik endüstrilerinin dikkatini çekiyor.

Pek çok uzman Vista'yı Windows XP'den daha güvenli işletim sistemi olarak görüyorlar. Ama Microsoft, saldırıların muhakkak olacağını ve girilmesi imkansız bir kale olmadığının farkında.

Saldırganlar bir bilgisayarı uzaktan izlemek için spyware programı kullanabilir ve kullanıcının bütün kişisel bilgilerini toplayabilir. Ayrıca web sayfalarına saldırmak için bilgisayarları uzaktan kontrol edebilir ve e-posta adreslerine spam gönderebilirler.

Vista, içinde anti-spyware yazılımı bulundurmakla kalmıyor ayrıca kullanıcının istemeden zararlı programları yüklemesini engelliyor. Son sürümleri, kayıp ya da çalıntı bilgisayarlar durumunda sabit disk şifreleyen BitLocker adlı özelliği ile yolda.

Microsoft'un saldırganlara karşı savaşmak için başka bir planı da Windows güncellemelerini zayıf noktaları yamamak için Vista kullanıcılarına otomatik olarak gönderecek olması.

Sonraki Haber

Forum