Uzun zamandır beklenen destek, nihayet iPhone ve iPad'lere geldi

Apple iOS, iPadOS ve macOS kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir özelliği nihayet hayata geçirdi: Kablolu Xbox kontrol kolu desteği...

iOS ve iPadOS dahil olmak üzere Apple’ın işletim sistemleri, kontrol kolları ile uyumluluk söz konusu olduğunda iyi bir konumda bulunuyor. Ancak şu ana kadar, özellikle Xbox kontrol kolları için kablolu kontrol kolu desteği, dikkat çeken eksikliklerin arasında yer alıyordu.

Microsoft’un özel bir USB protokolü kullanmasından dolayı, USB ile iPhone’lar, iPad’ler ve Mac’lere bağlanan Xbox kontrol kollarında sorunlar yaşanıyordu. iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia güncellemeleri en sonunda bu sorunu çözüyor.

Apple’ın iOS, iPadOS ve macOS için en son güncellemeleri artık Xbox kablosuz kontrol kollarını bir USB kablosuyla cihazınıza bağlamanıza imkan tanıyor. Bu güncelleme, iPhone 15 ve 16 serisi veya modern iPad’ler gibi USB-C bağlantı noktasına sahip cihazların yanı sıra, Lightning bağlantı noktasına sahip telefonlar ve tabletleri de içeriyor. Bu ürünlerde bir Lightning - USB adaptörü kullanarak Xbox kablosuz kontrol kolu bağlamak artık mümkün.

Ayrıca Apple cihazlarının Xbox kablosuz kontrol kollarına piller olmadan bile güç sağlamak için yeterli güç sağlayabileceğini belirtmekte fayda var. USB ile bağladığınız kontrol kolu Ayarlar > Genel kısmında görülecek ve genel veya oyuna özel ayarları özelleştirmenize yardımcı olacak.

Apple cihazlarının kablolu kontrol kolu desteği sayesinde oyun yeteneklerini iyi bir şekilde geliştirdiği söylenebilir. iOS ve macOS artık çok sayıda AAA oyunu destekliyor ve daha düşük gecikmelerle daha sağlam bir bağlantı, Apple cihazlarında daha ciddi bir yaklaşımla oyun oynamak isteyenler için oldukça faydalı olacaktır. Ayrıca, kontrol kolunun kabloyla bağlı olması sayesinde aniden şarjın bitmesi gibi bir sorundan kaçınmanıza da yardımcı olacaktır.

Sonraki Haber

Forum