Yapımcıların 2021 yılında verdikleri söz, Football Manager 25 ile nihayet gerçek oluyor

İlk kez 2021 yılında SI Interactive tarafından oyunculara verilen söz, nihayet Football Manager 25'te gerçeğe dönüşecek.

Sports Interactive, 2021'de kadın futbolunu uzun süredir devam eden simülasyon serisi Football Manager’a getireceğini ilk kez açıklamıştı. Artık, bunun ne zaman gerçek olacağı konusunda daha net bir fikrimiz var. SI, serinin geleceği hakkında yazılan bir blog gönderisinde, önümüzdeki yıl Football Manager 2025 ile beraber kadın takımlarının oyuna ekleneceğini söylüyor.

Stüdyo daha önce yaptığı açıklamalarda, erkek futbolunda sunduğu derinliğin aynısını sunmak istediği için kadın futbolunu oyuna eklemenin biraz zaman alacağını söylemişti. Football Manager, her biri bireysel istatistiklere, biyografilere, sakatlık geçmişine sahip on binlerce oyuncudan oluşan muazzam bir veri tabanına sahip. Ayrıca SI’ın, kadın futbolu söz konusu olduğunda nitelik sistemlerindeki değişiklikleri, çeviriler için cinsiyet hususlarını ve farklı lig kurallarını hesaba katmak zorunda kaldığını belirtmekte fayda var.

SI stüdyo yöneticisi Miles Jacobson, “Gerçek şu ki, araştırma, maç motoru ve çeviri dahil birçok alanda gerçekten iyi ilerleme kaydettik” dedi ve devam etti: “Ancak yeterince ilerleme kaydetmeyen başka alanlar da var ve bunların çoğu yasal sorunlar. Kadın futbolu, oyunumuza eklendiğinde olabilecek en iyiyi hak ediyor.

SI Unity'ye geçiş zamanı

Football Manager 2025, kadın takımlarının eklenmesinin yanı sıra SI Unity oyun motoruna geçilmesi ile seri için temel bir değişimin habercisi olacak. Jacobson, bunun “güçlü kullanıcı arayüzü araçlarının yanı sıra tüm formatlarda [geliştiricilere] grafiksel olarak çok daha fazla güç vereceğini” söylüyor. Animasyonlar ileriye doğru büyük bir sıçrama yaparken, tamamen yeni bir kullanıcı arayüzü ve önemli ölçüde daha iyi görünen bir maç günü deneyimi olacak. Ancak, mobil cihazlarda Unity’ye geçiş biraz daha uzun sürecek.

Football Manager’ın temel teknolojisi birkaç yıldır devam eden bir proje olarak karşımıza çıkıyor. İlk hedef, Football Manager 2022 ile seriyi yenilemekti, ancak COVID-19 salgını SI’ı bir adım geri atmaya ve her yıl yeni bir sürüm yayınlayabileceğinden emin olmaya odaklanmaya zorladı.

Ayrıca Jacobson, FM23’ün 5 milyondan fazla oyuncuya ulaştığını (ek platform destekleri ile rekor seviye) ancak bazı özelliklerinin yeterince iyi olmadığını kabul etti. Stüdyo yöneticisi, her yılın sürümünü oynayanlardan bazılarının normalden daha az yeni özelliğe sahip olmalarından dolayı hayal kırıklığına uğramış olabileceğini belirtti.

FM24'ten FM25'e geçiş müjdesi

Ancak ekibini genişleten SI, FM24’ün yeni özelliklerini her zamankinden daha hızlı bir şekilde tamamlama yolunda ilerliyor ve hata düzeltmeleri için daha fazla zamana sahip. SI gelecek yıl yeni bir oyun motoruna geçecek olsa da stüdyo, oyuncuların FM24 kayıtlarını FM25’e de taşımalarına izin vermeyi planlıyor.

Jacobson, “Bu, özellikle Game Pass ve Apple Arcade aracılığıyla oynayan ve bu platformlara abone olarak yeni oyun çıktıktan kısa bir süre sonra kariyerlerine erişimlerini kaybedecek olanlar için iyi” dedi ve ekledi: “Lisanslarımızın süresinin dolması nedeniyle bu, bugüne kadar kaçınılmaz olmuştur ve bu durum, sonuçlanma üzerine başlıkları platformlardan kaldırmamızı gerektirir. Hala platform sahipleriyle daha ince ayrıntılar üzerinde çalışıyoruz, ancak buradaki fikir, bu platformlarda sorunsuz bir şekilde FM23’ten FM24’e geçebilecek ve kaydetmeye devam edebilecek veya yeni bir oyuna başlayabileceksiniz.

Sonraki Haber

Forum