Uygunluk testini geçen çift hatlı cep

Çift hatlı cepler toplatılma riski taşırken, hangi markanın modellerini güvenle kullanabilirsiniz?

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde, piyasadaki çift sim kartlı ceplerin büyük kısmının teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığının tespit edildiğini ve toplatılacağını duyurmuştuk. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada hangi marka ve modellerin standartlara uygun olduğundansa bahsetmemişti. Ancak General Mobile'ın, uygunluk testinden geçen markalar arasında bulunduğu biliniyor.

İletişim, eğlence ve haberleşmeyi bir arada sunan mobil cihazlar üreten General Mobile, Türk Telekomünikasyon Kurumu tarafından belirlenen çift sim kartlı cep telefonları standartlarına uygunluk testinden başarıyla geçti. Telekomünikasyon Kurulu tarafından yapılan test sonuçları, 20 Temmuz 2008 tarihli yazısı ile General Mobile'a iletildi.

General Mobile Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, General Mobile ürünlerinin Amerika ve Avrupalı tüketiciler tarafından da güvenle kullanıldığını söyledi. Ürünlerin Amerika ve Avrupa'da bulunan ilgili otoriteler tarafından da standartlara uygunluğunun daha önceki vesilelerle defalarca tespit edildiğini kaydeden Gölcü, "Kaliteyi ve tüketici memnuniyetini öncelikli ilke olarak edinmiş olan General Mobile markalı ürünlerimiz Amerikalı ve Avrupalı tüketicilerimiz gibi tüm Türk kullanıcılarımız tarafından da gönül rahatlığı ile kullanabilir" dedi.

General Mobile ürünlerinde sorun yok!

Muzaffer Gölcü, Telekomünikasyon Kurumu Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Daire Başkanlığı bünyesindeki Piyasa Gözetim ve Denetim Modern Laboratuvarı'nda çift sim kartlı telefonların teknik özelliklerinin standartlara uygun olup olmadığına ilişkin testler yaptığını belirterek şunları söyledi: "Yapılan bu testler sonucunda Telekomünikasyon Kurumu tarafından, "Test Sonuç Raporu" başlıklı, 20 Temmuz 2008 tarih ve B.61.0.TLK.0.13.00.04-351.04/67852-44294 sayılı yazı ile tarafımıza teste giren General Mobile marka DST11 model cihazın testlerden başarı ile geçtiği bildirilmiştir. Dolayısıyla ürünlerimizin teknik özelliklerinin Telekomünikasyon Kurumu tarafından belirlenen standartlara uygun olduğu tespit ve tescil edilmiştir."

General Mobile'ın "Piyasa Gözetim ve Denetim Modern Laboratuvarı"ndaki testlerden geçtiğini belirten Gölcü, "Önümüzdeki dönemde gelecek yeni ürünlerde de ilke olarak tüm testlere tabi tutulacak ve standartlara uygun ürünleri tüketicimizin beğenisine sunacağız" diye konuştu.

General Mobile Türkiye Distribütörü ve Gençcell Yönetim Kurulu Başkanı Necati Genç de yapılan bu denetimler ve açıklanan sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: "Telekomünikasyon kurumuna çift sim kart piyasasına ilişkin yapmış oldukları denetim, düzenleme ve standardizasyon faaliyetleri dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz. Gençccell olarak biz bu sektöre uzun zamandır hizmet verip yatırım yapmaktayız. Yaptığımız yatırımlarımızda bizim dikkat etmeye çalıştığımız kalitenin ne derece önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu."

Basın bülteninden derlenmiştir.

Bilgi için:
General Mobile - (212) 444 32 25

Sonraki Haber

Forum