USB belleğiniz için 10 vazgeçilmez araç!
USB belleğinizde mutlaka bulunması gereken, 10 pratik ve bedava araç içeride...
Fiyatları oldukça düşen USB belleklere sahip olmak artık çok kolay. Öyle ki çoğumuzun birden çok USB bellek çubuğu var. USB belleğinizi doğru araçlarla donatarak sıkıştığınızda yardımınıza yetişecek bir İsviçre çakısı haline getirebilir veya onu müzik ve videolarınızla doldurup koleksiyonunuzu yanınızda taşıyabilirsiniz.
Bu yazımızda ise boşta kalan USB belleğinizden farklı biçimlerde faydalanmanızı sağlayacak 10 aracı sizlerle paylaşacağız.
1. İnternette güvenle dolaşın: Chrome ve Firefox'un taşınabilir sürümlerini yükleyerek ve onları sevdiğiniz eklentilerle donatarak yer imlerinizle beraber yanınızda taşıyabilirsiniz. Tarayıcınızı USB bellekten çalıştırdığınızda, onu kullandığınız bilgisayarda herhangi bir çerez veya geçici dosya bırakmayacağınızdan, sizden sonra PC'nin başına geçenler, ne yaptığınızı bilemeyeceklerdir.
2. Parolalarınızı saklayın: Parolalarınızı LastPass gibi çevrimiçi hizmetler üzerinde saklamak istemiyorsanız, onu KeePass gibi ücretsiz bir parola yardımıyla yerel bir depolama biriminde saklayabilirsiniz.
3. Taşınabilir 7-Zip ile donatın: Windows, sıkıştırılmış zip dosyalarını oluşturabiliyor ve açabiliyor, ancak RAR dosyalarıyla çalışmıyor. Gelişmiş bir arşivleme aracı olan 7-Zip'in taşınabilir sürümü ise RAR, CAB, ISO, ZIP, GZIP, TAR ve ARJ biçimleriyle çalışabiliyor.
Ofis paketini yanınızda taşıyın
4. Ofis paketini yanınızda taşıyın: Google Docs gibi çevrimiçi ofis çözümleri, internet bağlantınız yokken işinize yaramıyorlar. LibreOffice ve OpenOffice.org ise size ücretsiz, tam bir verimlilik paketi sunuyor. LibreOffice, en karmaşık Excel hesap tablolarını bile açabiliyor.
5. Resimlerinizi düzenleyin: Gimp ile fotoğraflarınızı ücretsiz olarak kırpabilir, boyutlandırabilir, onlara efektler uygulayabilirsiniz.
6. Medya oynatın: 128GB'a kadar kapasitelerde USB bellekler bulmanız mümkün. Bu bellekler içerisinde tüm müzik koleksiyonunuzu ve birkaç filmi taşıyabilirsiniz. USB belleğinizi taktığınız PC'de hangi codec'lerin yüklü olduğuyla ilgilenmek ve sorun yaşamak istemiyorsanız, VLC Media Player'ı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
7. Verilerinizi kurtarın: Recuva, yanlışlıkla sildiğiniz dosyalraınızı, e-postalarınızı, kaydetmediğiniz Word belgelerinizi ve hatta biçimlendirdiğiniz sürücüleri kurtarabiliyor.
Virüs tarayıcı yükleyin, casusları bulun...
8. Virüs tarayıcı: USB çubuğunuzu kullandığınız her bilgisayarın virüssüz olduğunu nasıl anlayabilirsiniz? Tabi ki onları virüslere karşı tarayarak. Açık kaynak kodlu ClamWin, USB belleğiniz üzerinden PC'leri taramanıza izin veriyor.
9. Casusları bulun: Bazı antivirüs yazılımları, bazı casus yazılımları yakalayamayabiliyor. Bu durumda Spybot Search & Destroy gibi bir casus yazılım tarayıcısı ile bulunduğunuz PC'yi tarayabilir, onu sizin izinizi takip eden öğelerden arındırabilirsiniz.
10. Şifreleyin: USB bellekler çok küçük olduklarından onları kolaylıkla kaybedebiliyoruz. Belleğinizdeki bilgilerin kimsenin eline geçmesini istemiyorsanız, FreeOTFE gibi bir şifreleme arac kullanarak dosyalarınızı kullanım anında şifreleyebilirsiniz.
Aracı kullandığınız bilgisayarda yönetici haklarına sahip olmanız gerekyor; aksi halde şifreli RAR veya ZIP dosyalarını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.