Unutulmayan 30 efsane!
Efsaneler asla ölmez: Tüm zamanların en ünlü donanım ve cihazları galerimizde sizleri bekliyor...
Ultrabook'un atası, tablet PC'nin öncüsü, MP3 ve cep telefonu efsaneleri ve milyonlarca satmış oyun konsolları... "Efsane" statüsünü hak eden pek çok donanım var aslında. Sizin için geçmişte kısa bir araştırma yaptık ve bilişim teknolojisi ve eğlence dünyamızı baştan sona değiştirmiş olan 30 efsane donanım ve cihazı aradık.
Galerimizde neler yok ki... 3Dfx Voodoo 1'den Walkman'e, Commodore 64'ten Nokia 8110'a kadar pek çok efsane olmuş donanımı galerimizde bulacaksınız. Listemizde, bugün hala ilgi gören, adeta "yaşayan efsane" kabul edilen isimler de var elbette.
Listede yer alması gerektiğini, yeterince takdir edilmediğini düşündüğünüz bir donanım veya cihaz varsa lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.
Asla unutulmayacak 30 efsane donanım ve cihaz, galerimizde sizleri bekliyor... Tıklayın...
Nintendo, Gameboy ile taşınabilir video oyunu sistemlerinde tam bir devrim gerçekleştirdi. 90'lı yıllarda büyüyüp bir Gameboy görmemiş, oynamamış, satın almak için canı gitmemiş çocuk azdır. Gameboy okullara ve ofislere dahi girmeyi başarmıştı. Heveslileri kesinlikle sadece çocuklar değildi, yetişkinler de Tetris oynarken cihazı ellerinden bırakmak bilmiyordu. Gameboy'u böyle popüler yapan neydi? Fiyatı uygundu, pek çok oyun sunuyordu ve Super Mario Land ve Tetris gibi klasikleri cepte taşıma fikri herkesin çok hoşuna gitmişti.
Bugünden bakıldığında Gameboy hantal, büyük ve ağır, ayrıca sadece 160 x 144 piksel çözünürlüklü antika görünüşlü bir ekrana sahip. Gene de o zamanlar kelimenin tam anlamıyla bir devrim niteliğindeydi. Bugün dahi kullanılan, yön tuşları ve A ve B düğmeleri gibi kontrol unsurlarını, ayrıca Başla ve Seç düğmelerini içeriyordu. Sonradan Nintendo çeşitli yan ürünler de çıkardı - GameboyPocket, Gameboy Color ve Game Boy Advance. Her türden yaklaşık 120 milyon adet satılan Gameboy kesinlikle en çok satış yapan donanımlardan biri. Şimdiki Nintendo DS ve 3DS bile temelde bu orijinal modele dayanıyor.
Tarz sembolü, moda aksesuarı ve MP3 çaların diğer adı: iPod 2001'de walkman fikrini dijital çağa taşıdı. Gerçi Apple MP3 çalar'ı icat etmedi, ama herkesin sahip olmak isteyeceği bir şekil vermeyi becerdi. Bugün artık dijital müziğin olmadığı bir dünya düşünmek zor: Kendine özgü, devrimci tasarımıyla dijital müziği bir standart haline getirense iPod'du. Dâhili mini sabit sürücüsünde 5 GB veri saklanabiliyordu. iPod muhteşem başarısını biraz da 2000'li yıllarda neredeyse tüm ünlülerin iPod ve tipik beyaz kulaklıklarla poz vermiş olmasına borçlu.
iPod, Apple'ı o zamanlar sadece korkutucu bir mali krizden kurtarmakla kalmadı, aynı zamanda firmanın sadece bir donanım ve yazılım üreticisi olmaktan çıkıp bir eğlence ve yaşam tarzı firmasına dönüşümünün de habercisi oldu. iTunes, ardından iPhone ve iPad ile Apple, Steve Jobs'un himayesinde, mobil dijital teknolojiyi belirleyen en başarılı firmalardan biri haline geldi.