Ünlü Astronot Öğrencilerle Buluştu
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nin eğitim sponsoru olduğu NASA Uzay Sergisi, Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) astronot Andre Kuipers'i ağırladı. Metropol İstanbul içinde kurulan NASA Uzay Sergisi kapsamında 12 Ocak'ta İstanbul'a gelen astronot Metropol İstanbul içerisindeki "Doğa Space Shuttle" alanını ziyaret etti, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Mars Kampüsünün canlandırıldığı etkinliği deneyimledi.
HUPALUPAEXPO tarafından Metropol İstanbul içinde kurulan NASA
Uzay Sergisi etkinlikleri kapsamında İstanbul'a gelen Andre
Kuipers, ayrıca DasDas'da gerçekleşen söyleşi
etkinliğinde uzaya meraklı İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri
ile bir araya geldi. Uzayda geçirdiği 204 güne dair deneyimlerini
öğrencilerle paylaştı. Asıl mesleği doktorluk olan Hollandalı Andre
Kuipers, 2004'te Delta görevi sırasında 11 gün, PromISSe görevinde
193 gün olmak üzere toplamda 204 günü uzayda geçirerek Avrupa
tarihinin en uzun uzay uçuşunu gerçekleştirmişti.
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji her zaman bilimin gösterdiği yolda ilerlemeyi görev edinmiştir ve küçük yaşlardan itibaren öğrencilerine bunu aşılayacak bir eğitim vermektedir. Bilimin yalnızca fizik, kimya, biyoloji gibi temel dalları değil; yazılım, sanal gerçeklik ve uzay gibi günümüzde çok önemli hale gelmiş alanlarını da her zaman hem öğrenciler hem de yetişkinler ile buluşturmayı önemsemektedir. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri küçük yaşlardan itibaren astronomi sınıfları ve sanal gerçeklik konulu dersler ile eğitim almaktadır. Bu misyonu karşılayacak NASA Uzay Sergisi'nin destekçisi olan İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejine ait Doğa Space Shuttle alanı sergi süresince çocukların ziyaretine açık olacaktır.
Doğa Space Shuttle
Doğa Space Shuttle alanında eğlenerek öğrenen çocuklar üç farklı etkinlik ile buluşuyor. Çocuklar, MineCraft Edu ile uluslararası uzay istasyonunu dolaşma fırsatı elde ederken diğer bir etkinlik alanında Mars'a yolculuk gerçekleştiriyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Mars Kampüsünün canlandırıldığı etkinlikte ise öğrenciler, kampüs için gerekli materyalleri Mars yüzeyinden topluyor.