Rus askerleri tarafında AirPods kulaklıkları çalınan Ukraynalı, "Find My" özelliği sayesinde Rusya ordusunun hareketlerini adım adım takip etti

Ukraynalı bir vatandaş, işgal sırasında evinden çalınan AirPods kulaklıkları sayesinde Rus askerlerinin hareketlerini adım adım takip edebildiğini açıkladı.

Apple Airpods Pro kulaklıkları Rus istilası sırasında çalınan Ukraynalı bir adam, bu hırsızlığı avantaja çevirebileceğini fark etti. "Find My" özelliğini kullanarak, Rus geri çekilmesinin evinden ne kadar uzaklaştığını takip edebildiğini fark etti.

İlk olarak Londra Times tarafından bildirildiği üzere, başkent Kiev'in yaklaşık 30 kilometre kuzeybatısındaki Hostomel kasabasında yaşayan Vitaliy Semenet, Rusya’nın başkent bölgesini ele geçirmek için ilk saldırısı sırasında çalındığını söyledi: "Teknoloji sayesinde, şu anda airpod'larımın nereden olduğunu biliyorum." Kulaklıkları alan Rus askerlerine "Orklar" olarak hitap etti.

Ruslar, Ukraynalılardan şaşırtıcı ve kayda değer bir direnişle karşılaştıktan sonra Nisan ayının başlarında geri çekilmeye başladı. Semenets, Airpods'u kullanabileceğini fark ettikten sonra konumlarını izlemek için Find My özelliği kullanarak kuzeye doğru ilerleyişi Instagram üzerinde paylaştı. Times'ın söylediğine göre hırsızlar, Gomel şehrinden geçerek Belarus'a ilerlediler. Nisan 14 tarihli en son Instagram yayını, AirPod’ların Ukrayna’nın Doğu sınırında olan Belgorod şehrinde bulunduğunu gösteriyor.

O zamandan beri Rus birlikleri doğuda toplanmaya devam etti. Washington Post, ABD Pentagon ve Savunma yetkililerinin, Rusya'nın Donbas bölgesindeki alanları ele geçirmek için yeniden bir saldırı gerçekleştirilmesini beklediklerini söylüyor.

Rus işgali bölgede derin ve korkunç izler bıraktı. Hostomel kasabasındaki sakinlerin Reuters’a söylediğine göre, Rus kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen 35 günlük işgalin ardından 400'den fazla kişi hala kayıp.

Ukrayna'dan, Rus birliklerinin Ukrayna'daki evleri ve işyerlerini yağmaladığı ve bölgeden bölgeye hareket ederken ganimetlerini de yanlarında götürdüğüne dair haberler zaten geliyordu. Semenets'in AirPod'larının hareketi, savaş devam ederken birliklerin ganimetlerinin bir kısmını üzerlerinde tuttuğunu gösteriyor.

Sonraki Haber

Forum