Ücretli yayınlarda yeni bir adım!

'Haber okuyan parasını versin' diyen medya devi Rupert Murdoch'un en son planı belli oldu...

Google'a kafa tutan ve online içeriğin ücretli olması gerektiğini savunan medya patronu Rupert Murdoch'ın şirketi, yeni bir hamle yaptı.

News Corp. Firması iki yeni farklı fikirle online medya guruplarına yol açmaya çalışacak. Geliştirilen fikirlere göre; öncelikle firmalar için elektronik bir okuma cihazı sağlanacak ve bu cihazın bağlanacağı sunuculardaki bilgiler, daha şık bir formatta sunulacak ve belirli bir fiyat üzerinden ücretlendirilecek. Ayrıca firma, yayıncılar için para toplama konusunda da bir program üzerinde çalışan Journalism Online LLC için de büyük bir yatırım yapmış durumda.

Tasarlanan E - Reader'sa 11,5 inç genişliğinde ve dokunmatik bir ekrana sahip olacak. Asıl marifetiyse direk olarak "Skiff" firmasının online mağazası üzerinden alışveriş imkanı. Birbirinden farklı sitelerin bağlantılarına sahip olacak olan bu cihaza, sadece sahip olmak yeterli olmayacak. Her yayıncının kendi belirlediği bir fiyatı olacak olan makaleler, yazılar, kitaplar v.b. kredi kartıyla bir kez kayıt yapıldıktan sonra, tekrar kart bilgileri girmeye gerek kalmadan kolayca satın alınabilecek.

Sonraki Haber

Forum