Twitter’ın ardından, Instagram da ücretli bir abonelik sistemi planlıyor olabilir

Twitter’ın Twitter Blue ismini verdiği ücretsiz abonelik seçeneğine benzer bir seçenek, çok yakında Instagram’da da karşımıza çıkabilir.

Instagram, Twitter Blue'ya benzer bir hamleyle, platforma ücretli doğrulama sistemi eklemeye hazırlanıyor olabilir. Kod içerisinde bulunan bazı ipuçları, özellikle dikkat çekiyor.

Kodun kendisinde, "ücretli mavi rozet" ve üzerinde çalışıldığı varsayılan yeni bir abonelik ürününden bahseden bir dizi metne göndermeler var. Bu referansın, Facebook uygulamasının en son yapısında da bulunduğu söyleniyor.

Kod parçası, piyasaya sürülmeden önce Instagram ile sınırlı olmayan platformlara gelecek özellikleri sık sık tartışan bir geliştirici olan Alessandro Paluzzi tarafından bulundu.

Paluzzi ayrıca, bu keşfinin henüz kesin bir kanı yaratmak için yeterli olmayacağını söylüyor: “Şu anda kodda bununla ilgili sadece birkaç küçük referans var, hiçbir şey görünmüyor, bu yüzden varsayımımı doğrulayabilecek bir ekran görüntüsü gönderene kadar, bunu sadece bir söylenti olarak kabul edin.

Şu anda, bu kod dizileri yalnızca Meta'nın bu özelliği platforma eklemek için çalıştığını gösteriyor ve gelecekte kesin olarak karşımıza çıkacağını söyleyemeyiz. Ama sosyal medya platformlarının daha fazla para kazanmak için adımlar attığı bir dönemde, Instagram’ın da aynı yola sapması kimse için sürpriz olmayacaktır.

Sonraki Haber

Forum