Twitter’ın uzun süredir beklenen tweet'leri düzenleme özelliğinin nasıl çalışacağına dair yeni sızıntılar geldi

Twitter’ın daha önce yazılmış olan tweet'leri düzenleme özelliğinin nasıl çalışacağına dair ortaya çıkan yeni sızıntı, merak edilen önemli bir sorunun da cevabını veriyor.

Twitter, Elon Musk'ın bir tweet'i ile başlayan ve ardından gelen açıklamalarla devam eden tweet’lere düzenleme seçeneği getireceği haberleri sonrasında niyetini iyice belli etmiş durumda. Şirketin bu özelliğin olası kötüye kullanımını nasıl sınırlayacağına dair ortaya çıkan sorulara da artık bir cevabı var gibi görünüyor. Yakında kullanıma sunulması beklenen düzenleme özelliğinin, yazılan bir tweet değiştirdiğinde eski hallerinin de kayıt altında tutması söz konusu olabilir.

Sızıntıları ile tanınan geliştirici Manchun Wong, "Twitter'ın Tweet’i Düzenle yaklaşımı, ana tweet’i değiştirmeyecek gibi görünüyor. Düzenleme seçeneği Tweet metnini değiştirmek yerine, değiştirilmiş içerik ve listeyle birlikte yeni bir Tweet oluşturuyor” açıklamasını yaptı. Yani bir tweet değişse bile bu değişikli mevcut tweet üzerinde olmayacak. Orijinal mesaj yerinde duracak, düzenleme yeni bir tweet şeklinde yayınlanacak.

Bu içerik ve listenin nasıl görüneceği ise henüz bilinmiyor. 

Twitter'ın düzenleme işlevi ne şekilde olursa olsun, Elon Musk'ın şirketi satın alma teklifinin sonucuna göre belirlenecek de olabilir. Musk, sosyal medya devinin yüzde 9,2 hissesini satın aldıktan ve yönetim kuruluna katılmamaya karar verdikten sonra Twitter'ı 43 milyar dolara tamamen satın almayı teklif etmişti.

Sonraki Haber

Forum