Twitter'da gündem olan dağ görüntüsü için AFAD'dan açıklama geldi... Bir yorum da Prof. Dr. Naci Görür'den

Kahramanmaraş'ta Kuşkayası Dağı’na ilişkin bir video sosyal medyada çok konuşuldu. Video, "Volkanik hareketlilik mi?' sorusunu gündeme getirdi. AFAD konuyla ilgili açıklama yaptı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, deprem sonrası volkanik hareketlilik iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gözlemlerimiz, bölgede herhangi bir lav akması, volkanik kül, petrol veya gaz çıkışı olmadığı yönündedir. Gözlemlerimiz, olayın depremle fitillenen ve depremler sonrası çok sık gördüğümüz basit bir kütle hareketinden öte bir şey değil." dedi.

Orhan ayrıca depremin açığa çıkardığı enerji ile ilgili şunları söyledi:

"7,7 büyüklüğündeki ilk depremin etkili olduğu süre 65, ikinci depremin etkili olduğu süre 45 saniye. İki depremle bölge yaklaşık 2 dakika boyunca çok ciddi şekilde sarsıldı. 7,7 büyüklüğündeki depremin açığa çıkardığı enerji 500 atom bombasının yarattığı etkiye, enerjiye sahip." 

NACİ GÖRÜR: HEYELANA BAĞLI OLABİLİR

Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür twitter'da gündem olan konu üzerine paylaştığı mesajda, "Arkadaşlar, Göksun yöresinde, yanardağ oluştu diye doğru olmayan şeyler söyleniyor. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Bölgenin jeolojisi ona uygun değil, heyelana bağlı bir komplikasyon olabilir. Endişe etmeyin, geçmiş olsun" dedi. 

Sonraki Haber

Forum