Twitter geçmişte alınan mavi tikleri kaldırmaya başladı

Twitter, Elon Musk sonrası duyurulan Twitter Blue'dan önce alınan mavi tikleri kaldırmaya başladı... Mavi tikler artık yalnızca ücret ödeyen kullanıcılar tarafından kullanabilecek. Karar, taklit hesap tartışmalarını da alevlendirdi.

Twitter,  Elon Musk'ın çok tartışılan kararı sonrası eskiden alınan mavi tikleri kaldırmaya başladı. Mavi tiklerin Kim Kardashian, Beyonce, Bill Gates, Papa Francis, Donald Trump ve Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey de dahil olmak üzere sosyal ağda çok takip edilen kullanıcıların hesabından da kalktığı görülüyor.

Geçmişte mavi tikler ünlüler, politikacılar ve gazeteciler gibi kişilere ait doğrulanmış hesaplara verilmişti.
Bu doğrulama sistemi platformda hesapların gerçekten temsil ettikleri kişilere ait olduğunun kanıtı anlamına geliyordu.

Elon Musk, Ekim ayı sonlarında platformu satın aldığında sistemi değiştirmeye karar verdiğini söylemişti. Konuya ilişkin bir tweetinde "Birkaç ay içinde tüm eski mavi rozetleri kaldıracağız. Veriliş biçimleri yozlaşmış ve saçmaydı" demişti. Eski sistemi 'lordlar/köylüler' sistemine benzeten Musk, ücretsiz verilen mavi tiklerin kaldırılması için 'son tarihin' 20 Nisan olacağını duyurmuştu.

Musk'ın sosyal medya platformunu devralmasının ardından artık yalnızca Twitter Blue'ya abone olanlar mavi tik alabiliyor. İşletmelerin altın rengi tik için ödeme yapması gerekiyor.

Twitter'ın bu hamlesi platformda çok sayıda sahte hesabın ortaya çıkabileceği yorumlarını da beraberinde getiriyor.

Sonraki Haber

Forum