Twitter'dan çok sert tekme!

Twitter, bugün geldiği noktada büyük payı olan "görünmeyen kahramanlara" tekmeyi basıyor!

Haftasonu gelen haberlere göre Twitter, uygulamasındaki diğer şirketlere ait resim paylaşım desteğini kaldırmaya hazırlanıyor. Buzzfeed'in haberine göre uygulamada artık yFrog ve TwitPic gibi sitelere resim yükleme seçeneği olmayacak. Diğer bir deyişle uygulama içinden sadece Twitter kullanılabilecek.  "Şirketin planları hakkında bilgi sahibi" bir kaynağın verdiği bilgiye bakılırsa değişiklikler yakında yayınlanacak güncelleme ile etkin hale gelecek. Şirket böylelikle bütün faaliyetleri Twitter.com ile sınırlamayı ve reklam gelirlerini arttırmayı hedefliyor.

TwitPic kurucusu Noah Everett, kendi şirketinin bu hareketi uzun zamandır beklediğini belirtti: "Uygulamalarına bakan göz sayısını kontrol altında tutmaya çalışıyorlar. [Twitter] reklam tabanlı bir şirket, paralarını böyle kazanıyorlar. Bu, küçük şirketler için öldürücü bir darbe olabilir ama beklediğimiz şeylerden biriydi."

Twitter'ın kararı anlaşılabilir olsa da şirket kendi resim paylaşım desteğini hizmetlerine eklemeden önce yFrog gibi şirketlere büyük ölçüde bağımlıydı.  Şirket diğer servislerden resim paylaşımını engellese de kullanıcıların Twitter üzerinden bağlantı vermesine mani olamayacak. Yine de site dışına trafiği sınırlamaları tabii ki mümkün.

Sonraki Haber

Forum