Twitter'da şubat ayından bu yana en büyük kesinti yaşandı

Dünyanın en popüler sosyal platformlarından Twitter'da bugün bir kez daha erişim problemi yaşandı. Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor? soruları çok arananlar arasına girdi. Global problem yaklaşık 40 dakika sürdü. Sorun şu an için çözülmüş gibi görünüyor.

Güncelleme: Türkiye saati ile 15.40’ta Twitter’a tekrar erişim sağlanmaya başladı. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında bir açıklama yapılmadı. Haberin orijinal halini aşağıda bulabilirsiniz…


Elon Musk ile yaşadığı çalkantılı satın alma süreci ile gündemden hiç düşmeyen dünyanın en popüler sosyal platformlarından Twitter'da bugün yaklaşık 40 dakika süren bir erişim problemi yaşandı. Twitter çöktü mü? Twitter neden açılmıyor soruları? şu an internette çok arananlar arasına girdi. 

Down Dedector verilerine göre, kullanıcı raporları Twitter'da problem yaşandığını gösteriyordu. Down Detector'e bildirilen sorunların çoğu da erişimle ilgiliydi. 

Twitter'a giren kullanıcıların ana sayfa akışında "Bir sorun oluştu. Yeniden yüklemeyi dene. Yeniden dene" uyarısı çıktı. 

Downdetector'ın Twitter ile ilgili binlerce sorun raporu var, ancak Twitter'ın kendi durum sayfası "tüm sistemlerin çalışır durumda" olduğunu iddia ediyordu. Ancak ana Twitter.com etki alanı yüklenirken yaklaşık 40 dakika boyunca hizmete giriş yapmak veya tweet'lere erişmek mümkün olmadı. Saat 15.40'tan itibarense sorunun düzeldiği görüldü.

Sorunun dünya çapında genel bir sorun olduğu görülüyor. The Herald, Birleşik Krallık'taki Twitter kullanıcılarının da sosyal medya platformuna erişim sorunu yaşadığını bildirdi. 

Down Detector'daki bir kullanıcı, sayfa tarafından gönderilen hata mesajlarından şikayet ederek şunları ekledi: "Bir şeyler ters gitti. Yeniden yüklemeyi deneyin.' Evet, bunu şimdi en az 50 kez yaptım."

ŞUBAT'TAN SONRAKİ İLK BÜYÜK KESİNTİ

Bu kesinti, Şubat ayında sosyal ağda yaşanan bir dizi sorundan bu yana ilk büyük Twitter kesintisi. Twitter, Şubat ayında bir hafta içinde iki kez benzer sorun yaşadı ve kullanıcılar, "zaman çizelgelerinin yüklenmesini ve Tweet'lerin gönderilmesini engelleyen teknik bir hata" nedeniyle hizmete erişemedi.

Yeni kesinti, sosyal ağın Elon Musk'a dava açmasından sadece birkaç gün sonra geldi. Musk, Twitter'ın platformdaki bot ve spam etkinliği hakkında bilgi taleplerini karşılayamadığı iddialarına dayanarak 44 milyar dolarlık bir satın alma anlaşmasından çıkmaya çalışıyor.

Sonraki Haber

Forum