Türklere Yatırım Yoluyla Oturma izni ve Vatandaşlık Veren Ülkeler ve Şartları

Yurt dışı vatandaşlık ve oturma izni konularında dünyanın önde gelen firmalarından HLG’nin Türkiye Ofisinin katkılarıyla bu konuda kendilerine en çok sorulan soruları ve verdikleri cevapları derledik

Aşağıda bahsi geçen programlarla ilgili çok daha fazla detayı HLG’nin Oturma İzni ve Vatandaşlık Programları sayfasından edinebileceğinizi hatırlatalım ve en çok sorulan sorulara geçelim.

Oturma İzni Yoluyla Vatandaşlık Alınabilir mi?

Öncelikle bir yatırım veya ücret karşılığında oturum izni alabileceğiniz ülkeleri düşünebilirsiniz. Bir süre sonra, genellikle yaklaşık 5 ila 7 yıl sonra, vatandaşlık almaya hak kazanabilirsiniz.

Nispeten uygun fiyatlı Yatırım Yoluyla Oturma İzni programları Portekiz, Malta, Kıbrıs, Yunanistan ve İspanya'da yer alır.

Hangi ülkelerin Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı vardır?

Özel bir yatırım karşılığında çok daha hızlı ve daha ucuza vatandaşlık ve yeni bir pasaport sunabilecek başka ülkeler de var.

Altısı özellikle popüler - Beşi Karayipler'de: Grenada, Saint Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Saint Lucia ve Dominika. Son olarak, Asya-Pasifik'teki tek yatırım yoluyla vatandaşlık programı olan Vanuatu var.

En iyi Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programları hangileridir?

Karayip programları çok popülerdir ve genellikle siz ve aileniz için alternatif bir vatandaşlık ve yeni bir pasaport için dünyanın en düşük maliyetli ve erişilebilir ülkeleri olarak kabul edilir.

Antigua ve Barbuda için maliyet nedir?

3 yatırım seçeneği vardır. İlki, Ulusal Kalkınma Fonu'na en az 100.000 ABD Doları tutarında bir ücrettir. İkincisi, West Indies Üniversitesi'ne 6 veya daha fazla kişilik aileler için en az 150.000 ABD Doları bağış ve üçüncüsü, en az 200.000 ABD Doları tutarında gayrimenkul yatırımı.

Gayrimenkul seçeneği çok popüler ve daha önce sağlam getiriler sağladı. HLG size hem bağış seçenekleri hem de devlet onaylı gayrimenkul projeleri hakkında tavsiyelerde bulunabilir.

Başvurunuz, eşinizi, 30 yaş altı çocuklarınızı, 55 yaş üstü anne babanızı ve kardeşlerinizi kapsayabilir. Yaşam boyudur ve gelecek nesillere aktarılabilir. Ücretler, uygulamadaki kişi sayısına göre biraz değişir.

Antigua ve Barbuda’da vergiler ve diğer koşullar nelerdir?

Antigua ve Barbuda için dil, eğitim veya iş deneyimi şartı yoktur. Tek şart 5 yılda 5 günü yurtta geçirmek. Antigua & Barbuda ayrıca sıfır kişisel vergi ile çok uygun bir vergi rejimine sahiptir.

Dominika'da vatandaşlık almanın maliyeti nedir?

Dominika, en az 100.000 ABD Doları tutarında bir bağış veya en az 200.000 ABD Doları tutarında bir gayrimenkul yatırımı gerektirir. HLG, hem bağış seçenekleri hem de devlet onaylı gayrimenkul projeleri hakkında tavsiyelerde bulunabilir.

Başvuru eş, çocuklar, ebeveynler ve büyükanne ve büyükbaba içerebilir. Vatandaşlık bir kez verildikten sonra ömür boyu geçerlidir ve gelecek nesillere aktarılabilir. Vergi rejimi, veraset veya sermaye kazancı vergileri olmadan caziptir ve hiçbir şekilde ikamet şartı yoktur.

Grenada vatandaşlık şartları nelerdir?

Grenada vatandaşlığı almak için en az 150.000 ABD Doları bağış veya en az 220.000 ABD Doları tutarında gayrimenkul yatırımı gerekmektedir. HLG size hem bağış konusunda hem de hangi gayrimenkul projelerinin halihazırda devlet onaylı olduğu konusunda tavsiyelerde bulunabilir.

Başvuruya eş, 30 yaş altı çocuklar, anne-baba ve büyükanne ve büyükbaba her yaştan olabilir. Ayrıca başvuru, asıl başvuru sahibinin veya eşinin 18 yaşından büyük, bekar ve çocuğu olmayan kardeşlerini de kapsayabilir.

Grenada pasaportu daha kolay seyahat sağlıyor mu?

Tüm Karayip ülkeleri için pasaportları, vizesiz erişim veya varışta vize alımı için mevcut olan ülke sayısı bakımından dünyanın en iyileri arasındadır. Özellikle Grenada pasaportu, 140'tan fazla ülkeye vizesiz giriş sağladığı ve tıpkı Türkiye gibi yatırımcıların ABD E-2 Vizesi başvurusunda bulunmasına olanak sağladığı için büyük bir hareket kabiliyetine sahiptir.

St.Kitts ve Nevis'te vatandaşlık alabilir miyim?

Bu program, en az 150.000 ABD Doları tutarında bir devlet bağışı veya en az 220.000 ABD Doları tutarında gayrimenkul yatırımı gerektirir. HLG, devlet tarafından onaylanan projeler hakkında sahip olabileceğiniz tüm sorularınızı destekleyebilir. İkamet şartı yoktur ve kişisel vergiler yoktur.

Saint Lucia vatandaşlığı pahalı mıdır?

St. Lucia şu anda bir gayrimenkul yatırım seçeneği sunmamakla birlikte, en az 100.000 ABD Doları bağışla veya en az 250.000 ABD Doları devlet tahvili yatırarak vatandaşlık başvurusunda bulunabilirsiniz. Çok sayıda vergi teşviki vardır ve diğer avantajlar yukarıdakilere nispeten benzerdir.

Vanuatu'nun Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı var mı?

Vanuatu pastoral bir Pasifik tropikal adasıdır ve programları Ulusal Kalkınma Fonu'na en az 130.000 ABD Doları tutarında bir mali katkı gerektirmektedir. Kişisel gelir vergisi, kurumlar vergisi, stopaj vergisi, sermaye kazancı vergisi ve emlak, servet veya hediye vergisi yoktur.

Vanuatu vatandaşlığı süreci ne kadar sürer?

Ortalama olarak, yukarıda belirtilen programlar için tamamlanmış bir başvurunun işlem süresi değişiklik göstermekle birlikte genellikle 3 ila 8 ay arasındadır.

Sorularınız mı var?

Denizaşırı vatandaşlık arama kararında, cevaplanması gereken pek çok soru, araştırılması gereken ayrıntılar ve bakılması gereken hususlar vardır. Çoğu insan, birçok seçenek arasından seçim yapmak, en iyi seçeneği seçmek ve başvurularını mümkün olduğunca düşük maliyetli ve sorunsuz bir şekilde işlemek için tavsiyeye ihtiyaç duyar.

HLG, göçmenlik hukuku alanında 30 yılı aşkın deneyime sahip uluslararası bir danışmanlık firmasıdır ve dünya çapında 20'den fazla ofisi vardır. HLG Türkiye ofisi endişelerinizi dinleyecek ve siz ve aileniz için en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır.

Sponsorlu İçerik

Sonraki Haber

Forum