Türkiye’nin dijital dönüşümüne destek

Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, Huawei Eğitim Merkezleri, Bilişim Akademisi, pazarlama, hizmet ve teknoloji platformlarına yaptığı yatırımlarla, iş ortaklarına ve ekosisteme katkı sağlamaya devam ediyor.

Huawei Kurumsal İş Grubu, tam bağlantılı ve akıllı bir dünya için, kamu, finans, enerji, lojistik ve üretim gibi farklı sektörlerdeki kuruluşların dijital dönüşümüne yönelik, entegre bilişim çözümleri sunmayı amaçlıyor. Fortune Global 500 listesinde yer alan 267 şirket, dijital dönüşüm iş ortağı olarak Huawei'i seçti.

Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, 2011 yılından bu yana ülkemizdeki paydaşları ile güçlü ilişkiler kurarak, ortak başarı hedefi ile faaliyetlerini sürdürüyor. Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, Huawei Eğitim Merkezleri, Bilişim Akademisi, pazarlama, hizmet ve teknoloji platformlarına yaptığı yatırımlarla, iş ortaklarına ve ekosisteme katkı sağlamaya devam ediyor. Huawei ayrıca, sektör standartlarını geliştirerek dijitalleşme sürecinin devamı için aktif olarak çalışırken, müşterileri için değer yaratarak, sürdürülebilir büyüme hedefiyle ilerliyor. Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, Türkiye'deki iş ortaklarıyla bir kazan-kazan ekosistemi oluşturarak, ortaklaşa geliştirilen çözümlerle, güçlü bir çözüm ve servis altyapısı oluşturuyor. 

Dijital yaşama tam destek

Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, ülkemizdeki çeşitli havaalanlarının ağ/veri sistemlerinin kurulum ve yenileme sürecinde; ürün, çözüm ve danışmanlık hizmetleriyle aktif olarak yer aldı. Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu ayrıca; İstanbul, Kocaeli ve İzmir'de toplam 95 km'ye ulaşan metro iletişim ağlarının kurulum süreçlerine de ürün ve çözümleriyle destek verdi. Şirket, demiryolu sektöründe ise toplam 3.271 km’lik bir alanı kapsayan veri merkezi çözümü sağladı. 

Yenilikçi ağ altyapısı

Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, Türkiye'de ağ altyapı sistemleri ve çözümlerinin sağlanmasında da önemli bir rol oynadı. Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu; 57.000 fiziksel baz istasyonu, 95.000 geniş bant erişim birimi, 10.000 optik ağ ve 9.000 IP ağ sisteminin kurulumunu gerçekleştirdi. 

Ekosistem etkinlikleri ve yenilikçi projeler

Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, Türkiye’nin önde gelen şirketleriyle birlikte ekosistemin gelişimine yönelik etkinliklere de imza attı. Bunlardan biri de IDC Türkiye ile birlikte gerçekleştirilen “Kamuda Altyapı Dönüşümü” etkinliğiydi. “Verimli, Güvenilir, Hızlı, Kapsayıcı ve Kullanışlı” temasıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar, kamu sektörünün dijitalleşmesine yönelik konulara odaklandı. Huawei bu etkinlikte ayrıca, üç amiral gemisi depolama ürününü de tanıttı: Mobil Dünya Kongresi 2022’de tanıtılan geniş alan akıllı ağ çözümleri ile birlikte, OceanStor Dorado All-Flash Storage, OceanProtect Backup Storage ve Huawei Full-Stack Data Center çözümü için OceanStor Pacific Storage, bu kapsamda tanıtımı gerçekleştirilen ürünler arasındaydı. 

Her yıl düzenlenen Huawei İş Ortakları Zirvesi, bu yıl Mart ayında gerçekleştirildi. Huawei Türkiye Kurumsal İş Grubu, İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinlikte, iş ortaklarıyla buluştu. ‘Dijitalleş, Anı Dönüştür’ temasıyla düzenlenen toplantıda 2022 yılı kanal ekosistemine dair güncel gelişmeler paylaşılarak, dijital dönüşüm sürecine katkı sağlayacak yenilikçi çözümler sunuldu. Zirvede ayrıca iş ortaklığı şartları güncellenirken, başarılı ortaklar da ödüllendirildi. 

Huawei, Türkiye'deki 20. yılında ülkemizin önde gelen şirketleriyle dijital dönüşüm projelerine ve yeni iş anlaşmalarına imza attı

Huawei Mobil Operatörlerden Sorumlu İş Grubu ve Kurumsal İş Çözümleri Grubu pazardan gelen talepleri en iyi şekilde karşılayarak, Huawei müşterileri ve paydaşlarının dijital dönüşüm süreçlerine önemli bir katkı sağladı. Huawei Türkiye, kamu sektörü ve diğer farklı sektörlerden 300'den fazla kurumsal müşterisi için, en gelişmiş bilişim çözümlerini sunmak üzere, iş ortaklarıyla birlikte çalıştı.

Huawei CLOUD servisi, Türkiye'deki müşterilere özel olarak, düşük gecikmeli, uygun maliyetli ve güvenli bulut hizmetleri sağlamak üzere, geçtiğimiz yıl pazara sunuldu. Huawei, Türkiye'de stratejik olarak sürdürülebilir bir bulut platformunun oluşması için yatırım yapmaya devam edecek.

Huawei, Türkiye'deki 20. yılında işletmelerin dijital dönüşümünü desteklemek üzere, birçok ürün ve çözüm geliştirdi. Şirket, 2022 yılının başından bu yana, Türkiye'nin önde gelen kurumları ile yeşil enerji ile ilgili ürün ve çözümlerin de dahil olduğu, birçok yeni iş anlaşmasına imza attı.

Huawei Türkiye ve SabancıDx, inovasyon odaklı dijital dönüşüm konusunda birlikte çalışmak üzere bir mutabakat imzaladı. İki şirketin bu alandaki iş birliğinin başlangıcı niteliğinde olan anlaşma, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen 2022 Mobil Dünya Kongresi'nde, imzalandı.

Huawei Mayıs ayında, Avrupa ülkelerini kapsayan Dijital Dönüşüm Turu’nu (ICT Roadshow 2022) başlattı. Huawei Orta ve Doğu Avrupa ile İskandinav Ülkeleri Kurumsal İş Grubu, ICT Roadshow 2022 etkinliğinin ana temasını, “Yeni Değerlere Doğru Dijital Dönüşüm” olarak belirledi. Huawei’in dijitalleşme alanında sunduğu ürün ve servislerin sergilendiği bir TIR’la gerçekleştirilen turun, 27 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasındaki uğrak noktası Türkiye oldu. Huawei Kurumsal İş Grubu, Dijital Dönüşüm Turu süresince; müşterilerini, iş ortaklarını ve akademi camiasını bilgilendirici toplantılar düzenleyerek fikir alışverişinde bulunuyor.

Huawei Dijital Dönüşüm Turu, müşterileri, iş ortakları, medya ve sektörle buluşmak üzere Orta Doğu, İskandinavya ve Avrupa ülkelerini ziyaret ediyor. Mayıs-Eylül 2022 tarihleri arasında devam edecek Avrupa turu; Polonya, Norveç, İsveç, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Türkiye, Romanya, Sırbistan, Avusturya, Çekya, Slovakya ve Macaristan'ı kapsıyor. Dijital Dönüşüm Turu ziyaretçileri, kablosuz ağ sistemleri, akıllı kampüs ağları, veri merkezleri ve bulut bilişim alanlarındaki en yeni Huawei ürünlerini keşfediyor. Huawei ayrıca, eğitim, e-devlet, finans, internet servisleri ve enerji alanında, farklı endüstriler için en güncel teknolojik çözümleri de bu etkinlikte paylaşıyor. Etkinlik boyunca katılımcılar, Huawei’in uzman ekipleriyle görüş alışverişinde bulunma ve Huawei ürünlerini ilk elden deneme fırsatı da buluyor.

Huawei Dijital Dönüşüm Turu’nda öne çıkan ürünlerden biri de HUAWEI IdeaHub oldu. Yeni nesil bir video konferans çözümü olan IdeaHub; akıllı el yazısı tanıma, yüksek çözünürlüklü (HD) video konferans ve kablosuz paylaşım özelliklerini bir araya getiriyor. 2020 Red Dot Ödülü’nün sahibi de olan IdeaHub her ortama uyacak bir tasarım mimarisine sahip. HUAWEI IdeaHub ile konferans salonlarını, yönetici ofislerini ve açık alanları akıllı alanlara dönüştürmek son derece kolay hale geliyor. Ürünle ilgili detaylı bilgiyi https://e.huawei.com/tr/products/cloud-communications/ideahub adresinden almak mümkün.

 Huawei ICT Academy, ülkemizde ve yurtdışında faaliyet gösteren lise ve üniversitelerle ortaklaşa yürütülen bir proje. Kar amacı gütmeyen bu proje çerçevesinde, öğrencilerin gelecekteki iş yaşamlarına katkı sağlamak amacıyla, tüm dünyada geçerliliği olan Huawei eğitim ve sertifikasyon kursları veriliyor. Bu program ayrıca, şirketler ve eğitim kurumları arasında bir köprü görevi görerek, bilişim endüstrisi için yenilikçi bir yetenek ekosistemi oluşturulmasına da katkıda bulunuyor. Huawei ICT Academy programıyla, bilişim alanında yeni yeteneklerin yetiştirilmesi için en güncel teknolojik imkanlar, Huawei tarafından işbirliği yapılan eğitim kurumlarına sunuluyor. Program kapsamında, dünya genelinde bugüne kadar 170.000'den fazla öğrenci sertifika alırken, toplam 1.971 üniversite ile işbirliği gerçekleştirildi.

 2020 yılında başlayan Huawei ICT Academy projesi çerçevesinde, Türkiye'deki üniversitelerde; “veri iletişimi ve ağ teknolojileri”, “5G” ve “yapay zeka teknolojileri” konularında eğitimler veriliyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Gazi Üniversitesi gibi büyük şehirlerdeki üniversitelerin yanı sıra, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi gibi Anadolu'daki üniversitelerin de dahil olduğu toplam 24 üniversite ve 2.300 öğrenci bu proje dahilinde yer alıyor. 

 Huawei ICT Academy projesiyle, programa dahil olan üniversitelerdeki akademisyenler, ilk etapta Huawei profesyonelleri tarafından verilen ön eğitimleri alıyor, sonrasında ise bu eğitim içeriklerini, Huawei'in çevrimiçi öğrenme platformu aracılığıyla öğrencilere aktarıyorlar. Eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, Huawei sertifikası almaya hak kazanıyor.

 

Sonraki Haber

Forum