Türkiye’deki ilk Linux merkezi açıldı

IBM Türk, merkez ofisinde açtığı Linux ve Serbest Yazılım Merkezi ile Linux devrimini Türkiye’ye taşıdı. Herkese açık olan merkezde, iş dünyasının ve kamu sektörünün gereksinim duyduğu Linux çözümleri geliştirilecek ve test edilecek.

IBM Türk Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ülkemizdeki ilk Linux teknoloji merkezini açtı. 22 Ocak 2004 tarihinde iş ve medya dünyasının temsilcilerinin katıldığı bir tören ile kapılarını açan IBM Türk – Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, Türkiye’de Linux’un güçlenmesi, kurumsal ortamlarda yaygınlaşması, yeni uygulamalar geliştirilmesi ve her alanda yaygınlaşması için çaba sarf eden herkese açık olarak faaliyet gösterecek.

IBM Türk Genel Müdürü Hüseyin Kızıltay merkezin açılışı sırasında yaptığı konuşmada, Linux’un bilgisayar uygulamaları dünyasında büyük bir devrim başlattığını, bu gelişmeleri Türkiye’ye taşımak istediklerini söyledi. Kızıltay, “Merkezimizin Linux’un güven, performans ve özgürlük başlıklarıyla özetlenebilecek avantajlarını Türkiye’deki kurumsal ortamlara taşımak konusunda benzersiz bir işlev göreceğine inanıyoruz. IBM Türk – Linux ve Serbest Yazılım Merkezi, iş dünyasının, kamu sektörünün, üniversitelerimizin, çözüm ortaklarımızın, geliştiricilerin buluştuğu, birlikte çözümler ve projeler geliştirdiği bir platform olacak. Bu platformun en yaygın ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi için Partner Üniversiteler ve Partner Çözüm Ortakları gibi yeni kategoriler yarattık. Ülkemizdeki pazarı büyütmek amacıyla faaliyete geçen merkezimizde geliştirilecek projeler sayesinde, kurum ve kuruluşlar bilgi işlem yatırımlarında maliyet avantajına kavuşacaklar.” dedi.

Dünyada Linux’a en fazla yatırım yapan firma olan IBM, son iki yıl içinde dünyanın pek çok ülkesinde bir dizi Linux Uzmanlık Merkezi (Linux Competency Center) açtı. İstanbul’daki merkez, IBM’in Linux teknoloji merkezleri zincirinin en son halkası oldu.

Sonraki Haber

Forum