Turkcell'den ilginç bayram istatistikleri!

Turkcell, Kurban Bayramı'nın ardından bayramla ilgili bu çarpıcı cep verilerini yayınladı!

Turkcell ,bayramda iyi dileklerini sevdikleriyle paylaşmak isteyenler için bayram coşkusunu mobil iletişime taşıdı. Turkcell, 6-9 Kasım tarihlerini kapsayan 4 günlük Kurban Bayramı boyunca Turkcell' lileri 914 milyon dakika konuşturdu. En çok konuşan ilk 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Diyarbakır, Adana, Mersin, Kocaeli ve Hatay oldu.

Turkcell'lilerin bayram boyunca cepten gönderdiği kısa mesajların sayısı ise 1 milyarı geçti. Bayram boyunca yoğunlaşan ses ve kısa mesaj trafiği, Turkcell şebekesinin gücü sayesinde hiçbir sorun yaşanmadan bayram sonuna kadar devam etti. Kısa mesaj (SMS) trafiğinde ilk 10 il ise İstanbul, Bursa, Kocaeli, Mersin, Ankara, Antalya, Sakarya, Hatay, İzmir ve Diyarbakır oldu.

Turkcell'liler bayram boyunca toplam 375.310 GB data kullanarak mobil internet üzerinden de bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Data kullanımının en yoğun olduğu ilk 10 il ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Adana, Kocaeli, Muğla ve Konya olarak gerçekleşti.

SMS trafik yoğunluğu haritası

SMS trafik yoğunluğu hakkında notlar:

• 10 dakika boyunca her il bazında 1000 kişi başına atılan mesaj sayıları haritada gösterilmektedir.
• Renkler koyulaştıkça SMS kullanım yoğunluğunun fazlalaştığı anlamına gelmektedir.
• Bayramın 1. Günü sabahı SMS gönderimleri 06:00'da doğu illerinden başlayarak bütün Türkiye'ye yayıldı.
• 07:30'dan itibaren SMS trafiği yine doğu illerinden başlayarak yoğunlaştı.

• SMS gönderim yoğunluğunun en fazla olduğu bölgeler Marmara, Doğu Karadeniz, Akdeniz'in kıyı kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinin iç kısımları oldu.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum