Türk ve İranlı Öğrenciler 'Oyun' İçin Bir Arada
Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BAU Lab), Türk ve İranlı öğrencileri bir araya getirdi.
BAU Lab ve İran Oyun Vakfı iş birliğiyle 18-23 Haziran tarihlerinde BAU Galata kampüsünde gerçekleştirilen TİP etkinliğinde, 9 oyun geliştirildi. Teması 'köprüler' olan marotonda, BAU Oyun Tasarımı lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile İran Oyun Geliştirme Enstitüsü öğrencileri oyun geliştirerek, birbirlerinin "tasarlama ve üretme" yaklaşımlarını keşfetti. TİP oyun geliştirme maratonuna oyun sanatı ve tasarımı üzerine önemli atölyeler de eşlik etti. Witcher oyunu konsept sanatçılarından Polonyalı Marek Madej ve Goethe Enstitüsü İstanbul desteğiyle etkinliğe katılan Nolgong kurucu direktörü oyun tasarımcısı Güney Koreli Peter Lee ustalık sınıflarıyla katılımcılara destek oldu.
Düzenlenen TİP etkinliği ile iletişim sorunlarının oyunların ortak diliyle aşılabildiğini belirten BUG Lab. Direktörü Dr. Güven Çatak, "Etkinlik, profesyonel işbirliklerinin dışında kültürler arası diyoloğun gelişmesi bakımından başarılı bir buluşma oldu" dedi.
İlk 3 oyun ödüllendirildi
Politikacıları köprüler kurarak uzmanlaştırmaya çalışan bulmaca oyunu 'Bridges Of Peace' birinci olarak Tahran ve Poznan oyun fuarlarına katılma hakkı kazandı. İkinci gelen oyun 'Tetridge'sanal gerçeklik ortamında Tahran ile İstanbul arasında tetris bloklarıyla köprü inşa etme oyunuyla Tahran ve Belgrad oyun fuarlarına katılmaya hak kazanırken, üçüncü gelen uzay gemisi simiylasyonu 'Selune' oyunu ise Gaming İstanbul tarafından ödüllendirildi.
Öte yandan, TİP etkinliği 2019 yaz mevsiminde bu kez Tahran'da gerçekleşecek.