Türk Telekom: Sabotajlar 400'ü aştı

Türk Telekom yaptığı basın açıklamasında zararın 100 milyonlarca YTL'yi bulduğunu söyledi.

Türk Telekom basın bülteninde, grev başladığından beri iletişim alt yapısına 400'ün üzerinde sabotaj yapıldığını ve zararın yüz milyonlarca YTL değerinde olduğunu açıkladı.

Özellikle Gaziantep, Ankara ve İstanbul illerindeki sabotajlar ile ilgili tanık ifadeleri ve ihbarları sonrasında güvenlik güçleri tarafından gözaltı ve sorgulamalar gerçekleştirildiğini bildiren Türk Telekom, soruşturmaların sürdüğünü bildirdi. Bunlara ek olarak önceki gece Erzurum'da Telekom'a ait saha dolabını tahrip etmekte olan bir Yardımcı Hizmet Elemanı, güvenlik güçleri tarafından suçüstü yakalandığı belirtiliyor.

"Sabotaj olaylarının meydana geliş şekline baktığımızda bunların tesadüfi olaylar veya adi hırsızlık olayları olmadığı, hem seçilen lokasyonlar hem de zararın veriliş tarzı itibarı ile teknik bilgiye sahip kişiler tarafından yapıldığı şeklinde güçlü bir kanaat oluşmuştur. Bu kanaatimiz Gaziantep, Ankara, İstanbul ve Erzurum illerimizde gerçekleşen olaylarla daha da güçlenmiştir. ifadesine yer veriliyor.

Yapılan sabotajların 200'ü yurtiçi ve yurtdışı veri ve ses trafiğini taşıyan ana arterlerdeki fiber optik şebekeyi hedef aldığını belirten Türk Telekom, bu suretle ana arterin üzerindeki trafiğin kesilmesi ve haberleşmenin durması hedeflendiğini, ayrıca 237 adet saha dolabına çeşitli şekillerde zarar verildiğini bildirdi.

Gerek fiber optik kabloların top yekun yenilenmesi gerekse saha dolaplarının onarılması ve değiştirilmesi başta olmak üzere yapılan sabotajlar dolayısıyla yüz milyonlarca YTL'lik bir kayıp söz konusu olduğu söyleniyor.

Türk Telekom'un raporuna göre, bugüne kadar 237 bin adet ev ve iş telefon abonesi bu kesintilerden etkilenmiş ve bu arızaların 152 bin adeti giderilmiş. ADSL hatlarında oluşan arıza sayısı 53 bin olurken bu sayının 44 bin adetlik kısmı onarılmış bulunuyor.

Sonraki Haber

Forum