Türk Telekom Innova'yı satın aldı

Türk Telekom, önde gelen bilişim şirketlerinden Innova'nın % 100 hissesini 18.500.000 USD'ye aldı.

Türk Telekom, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak katma değerli teknolojileri geliştirme vizyonuyla gerçekleştirdiği yatırımlarına bir yenisini ekledi. Türk Telekom, 1999 yılında kurulan, 2005 yılında ise Anel Grup bünyesine katılmış olan Innova Bilişim Çözümleri A.Ş.'nin tamamını 18.500.000 USD'ye satın almak üzere Hisse Devir Sözleşmesi imzaladı. Hisse devrinin Rekabet Kurulu onayını da içeren yasal onay sürecini takiben tamamlanması öngörülüyor. Türk Telekom'un şirketi satın almasından önce Innova'nın yüzde 60 hissesi Anel Grup'a, yüzde 40 hissesi ise şirketin kurucu ortaklarına ait bulunuyordu.

İmza töreninde bir konuşma yapan Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany şunları söyledi: "Türk Telekom olarak önümüzdeki üç yılda bilişim ve iletişim teknolojilerine yönelik ciddi yatırımlar yapacağımızı açıklamıştık. Bu yönde Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen şirketleri ve iş ortaklarımızla çok sayıda yeni projeye imza atıyoruz. Müşterilerimize en iyi ve en kaliteli ve katma değerli hizmetler sunma önceliğimiz ve bilişim alanında ulusal katma değer yaratma vizyonumuz doğrultusunda Innova ile yeni bir yatırımı daha gerçekleştiriyoruz. Türk Telekom Innova'nın uluslararası açılımlar yapmasını destekleyecektir. Ayrıca önümüzdeki dönemde bilişim yatırımlarımız hızla devam edecektir"

Türkiye'nin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında en hızlı yükselen şirketlerden biri olan ve hisse devrinden sonra da bağımsız bir şirket olarak çalışmaya devam edecek olan Innova ise Türk Telekom'un güçlü altyapısı ve sinerjisiyle uluslararası arenada yeni açılımlar yapmayı hedefliyor.

Bilgi için:
http://www.turktelekom.com.tr

Sonraki Haber

Forum