Twitter ile dalga geçmek için başlatılan uygulama, Thumblr'a beklemediği paraları kazandırdı

Tumblr, Twitter'ın aylık ödemeli mavi tikleri ile dalga geçmek için yaptığı bir şaka, sosyal ağa beklenmedik bir şekilde para kazandırmaya başladı.

Görünüşe göre Tumblr’ın, Twitter'ın Blue hizmeti ile dalga geçen bir parodi olarak başlattığı şakası, iOS uygulama içi satın alımlardan %125'lik bir gelir artışı yaşamasına neden oldu. Şirket, ücretli abonelikleri hesap doğrulaması için kullanmanın gerçek bir amaca hizmet etmediğini göstermeyi amaçlayan çift mavi tik seçeneğini geçtiğimiz haftalarda tanıtmıştı. Bunu yaparken tek amacı, Twitter'ın ücretli mavi tik uygulaması ile dalga geçmekti.

Ancak daha sonra beklenmedik bir şekilde Tumblr'ın geliri arttı. Şaka olarak başlayan hizmet, kullanıcıların bazen bir şeyin parçası olma ihtiyacını yeterli bir neden olarak gördüklerini kanıtlayan bir şekilde mavi tik abonelik seçeneğine kaydolmaya başlamasıyla gerçeğe dönüştü.

Tumblr, aboneliği Kasım ayında, Twitter CEO'su Elon Musk'ın kullanıcıların profillerinde mavi bir onay işareti almak için 7,99 dolar ödemeleri gerektiğini açıklamasından birkaç gün sonra tanıttı. Tanıtımda “Merhaba, tamamen işe yaramaz maviyi tanıtıyoruz” sözleri kullanılmıştı ve bu hizmetin çok da gizli olmayan bir parodi olduğunu belirtmişti.

Sensor Tower, sosyal medya uygulamasının iOS sürümünün gelirinin arttığını ve şirkete 263.000 dolar net gelir getirdiğini tespit etti. Bu miktar çok yüksek görünmese de, uygulama içi satın almaların %19 artması anlamına geliyor. Ayrıca mavi tik abonelik hizmetinin, 2022'deki aynı zaman dilimine kıyasla Tumblr'ın gelirini %125 artırdığı söyleniyor.

Twitter'ın mavi onay işareti seçeneği, kullanıcılarının aylık abonelik ücreti ödemesini zorunlu kılıyor ve abonelik hizmetinin reklamında "Gücü insanlara verin: Aylık 7,99 ABD doları gibi düşük bir ücret karşılığında hesabınız, zaten takip ettiğiniz ünlüler, şirketler ve politikacılar gibi mavi bir onay işareti alacak” cümleleri kullanılıyordu. Twitter'ın kullanıcılarından her ay yaklaşık 8 dolar isteme girişiminin aksine, Tumblr'ın mavi tik seçeneği, yalnızca bir parodi olmasından dolayı anlaşılır bir şekilde, tek seferlik bir ödemeydi.

Tumblr'ın “Merhaba! Tumblr'da Important Blue Internet Checkmarks’ı [Önemli Mavi İnternet Doğrulama İşaretleri] başlatıyoruz" açıklamasının üzerinde duyuruya eşlik eden bir şekilde “Internet üzerinde asla gereğinden fazla önemli olamazsınız!” şeklinde kısa bir açıklama yer alıyordu.

Sitenin açıklaması “7,99 dolar ile sudan ucuzlar - blogunuz için yalnızca web'de (şimdilik) bir değil İKİ onay işareti aldığınızı düşündüğünüzde, bu diğer bazı yerlerden daha ucuz. Neden diye mi soruyorsunuz? Neden olmasın? Hiçbir şeyin önemi yok!" şeklinde devam ediyordu.

Sonraki Haber

Forum