Beklenen bu yenilik, sadece iPhone 15 Pro modellerine özel olmayabilir

Apple'ın sadece iPhone 15 Pro modellerinde yer vermesi beklenen bu büyük yenilik, görünüşe göre sadece Pro modelleri ile sınırlı kalmayacak.

Düğmeler söz konusu olduğunda, tüm söylentiler iPhone 15 Pro modellerinin büyük bir tasarım değişikliği yaşayacağını iddia ediyor. Apple, bu cihazlarda fiziksel düğmelerden kapasitif düğmelere geçecek ve bu, MacBook'lardaki dokunmatik farenin (trackpad) işlevselliğine benzeyecek. Taptic Engine dokunsal geri bildirim sağlayarak, size düğmelere basıyormuşsunuz hissi verecek.

Hafta sonu ise, yeni bir iPhone 15 CAD tasarımı seti internete sızdı ve var olan beklentiyi biraz değiştirdi. Bu sızıntıdaki yeni bilgiler doğruysa, sadece Pro modeller değil, dört iPhone 15 modelinin tamamında fiziksel düğmeler yerine kapasitif düğmeler bulunacak. Yine de iPhone 15 ve 15 Plus, farklı bir düğme tasarımına sahip olabilir.

Twitter kullanıcısı ShrimpApplePro, iPhone 15 Pro Max'in ayrıntılı boyutlarıyla birlikte Twitter CAD dosyalarını paylaştı. Sızıntı, arka kamera çıkıntıları, Dinamik Ada ve yeni sessize alma düğmesi gibi farklı iPhone 15 Pro Max tasarım öğelerinin boyutlarını gösteriyordu.

ShrimpApplePro, bu noktada iPhone 15 Pro Max'in kapasitif düğmelerinin bir tür iletken dolguya sahip olduğunu fark etti. Son iPhone 15 söylentilerinde detaylandırıldığı gibi, bu tasarım öğesi, düğmelerin kılıflarla çalışmasına yardımcı olacak.

Sızıntı kaynağı, daha fazla incelemenin ardından iPhone 15 ve 15 Plus CAD dosyalarının da aynı tasarım öğesini gösterdiğini söylüyor. Telefonlar, düğmelerin üzerinde aynı iletken dolguya sahip olacak ve bu da, Apple'ın iPhone 15 ve 15 Plus'ta kapasitif düğmeler kullanacağını gösteriyor.

Eğer bulgu doğruysa, bu düğmelerin iPhone 15 Pro'lardaki gibi davranması gerekir. Ancak bazı farklılıklar da bulunuyor. Örneğin, iPhone 15 ve 15 Plus fiziksel sessize alma tuşunu koruyabilir. Pro modellerinde ise özelleştirilebilir olduğu söylenen bir sessize alma düğmesi bulunabilir.

Ayrıca, iPhone 15 Pro'larda birleşik bir ses düğmesi bulunurken, Pro olmayan modellerde iki farklı düğme bulunuyor. Ancak ShrimpApplePro'nun bahsettiği son sızıntıya göre Apple, her iki tasarımda da çalışacak yeni kapasitif düğmeler için yazılımı şimdiden test ediyor.

Sonraki Haber

Forum