Tuhaf bir twitter numarası tweetlerin erişimini artırıyor gibi görünüyor: Elon Musk da denedi

Elon Musk, erişimi artırıp artırmadığını görmek için Twitter hesabını gizli yaptı. İşte bu durumun nedeni...

Elon Musk, bir tweet'in erişimini 'büyük ölçüde iyileştirip iyileştirmeyeceğini' test etmek amacıyla Twitter hesabını gizli yaptı.

Geçen ay boyunca birçok Twitter kullanıcısı Twitter akışlarında keskin bir değişiklik fark etti. Kullanıcılar, takip etmedikleri veya hiç etkileşime girmedikleri hesaplardan tweet görmeye başladılar. Musk bu durumu bir algoritma güncellemesine bağladı. Bununla birlikte pek çok kişi algoritma değişikliği nedeniyle etkileşimlerinin düşük olduğundan şikayet etti.

Bazı kullanıcılar hesaplarını gizlediklerinde yani tweetlerini korumaya aldıklarında daha fazla etkileşim aldıklarını söyledi.

Bu durum ilginç çünkü normalde, bir hesap özele geçtiğinde daha az etkileşim alır çünkü bu durum kullanıcıların gönderilerini retweetlemesini engeller.

Twitter'da yaklaşık yarım milyon takipçisi olan ABD'li sağcı yorumculardan Ian Miles Cheong, dün hesabını gizli tutmanın erişim sayısını artırıp artırmadığını görmek için bir test gerçekleştirdiğini duyurdu. Biri herkese açık, biri özel olmak üzere iki tweet attı.

  • Herkese açık olan tweet 3.080 kişi tarafından görüldü, 348 kişi tarafından beğenildi ve 8 kişi tarafından retweetlendi, 47 kişi ise yorum yaptı.

  • Hesabını gizleyip gönderdiği ikinci twette ise "Hesabınızı özel tutmanın, tweet'lerinizi daha fazla kişinin görmesine izin verdiği teorisini test ediyorum" diye yazdı.

  • Özel tweet 4.047 kişi tarafından görüldü, 1.710 kişi tarafından beğenildi ve 568 kişi tarafından yorumlandı. Bu tweet özel bir hesaptan atıldığı için retweet yapılmadı.

Cheong, "Herkese açık gönderide takipçilerden çok az beğeni/yanıt aldım" dedi.

MUSK KENDİSİ TEST ETTİ

Musk da sorunu kendi gözleriyle görmek için benzer bir deneme yaptı ve özel tweetlerinin herkese açık tweetlerinden daha fazla görünür olup olmadığını test etmek için ertesi gün sabaha kadar hesabını gizli tutacağını söyledi.

Musk son tweetinde ise "Bu, sistemle ilgili bazı sorunların belirlenmesine yardımcı oldu" dedi.

TWEETLERİNİZİ KORUMALI YAPTIĞINIZDA NE OLUR?

Tweetlerinizi korumaya aldığınızda şunlar olur

  • İnsanlar sizi takip etmek istediğinde bildirim alırsınız.

  • Tweetleriniz ve Tweetlerinizin kalıcı bağlantıları yalnızca takipçileriniz tarafından görülür.

  • Takipçileriniz, Tweetlerinizi Retweetlemek ya da yorum ekleyerek Retweetlemek için Retweet simgesini kullanamaz.

  • Tweetler, Google gibi üçüncü taraf arama motorlarında görünmez.

  • Korumalı Tweetleriniz yalnızca siz ve takipçileriniz tarafından Twitter'da aranabilir.

  • Sizi takip etmeyen hesaplara gönderdiğiniz yanıtlar bu hesaplar tarafından görülmez.

Sonraki Haber

Forum