TÜBİSAD başkanından işbirliği çağrısı!

Türkiye'den, Alman ve Avrupalı bilişim şirketlerine büyük işbirliği çağrısı...

CeBIT 2011'in açılış günü olan 1 Mart'ta, TÜBİSAD ile Alman Bilişim Sanayi'ni temsil eden BITKOM, ortak basın toplantısı ve Zirve düzenledi. Her iki etkinlikte de Türk ve Alman hükümet yetkilileri ve bilişim sektörü temsilcileri bir araya geldi.

Basın Toplantısı ve Zirve'de birer konuşma yapan TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy, Avrupa'nın rekabetçi bir bilgi teknolojileri sektörü geliştirmesi için Türkiye'nin katkıları ve potansiyelinin önemli olduğunu söyledi.

Basın toplantısında Türkiye'nin nüfus ve işgücü yapısı, internet kullanıcı sayısı ve mobil penetrasyon oranları hakkında bilgi veren Gürsoy şunları söyledi:

"Türkiye'nin özellikle bilişim alanında çok ciddi bir potansiyeli var. Türkiye, dünyanın 16. büyük ekonomisi, Türkiye'nin nüfusu 73 milyon, mobil penetrasyon oranı yüzde 86, internet kullanıcı sayısı 32 milyon ve 20 milyonu aşkın öğrenci var. Türkiye genç ve eğitimli nüfusu, büyük ekonomisi ile bilişim şirketleri için potansiyeli çok yüksek bir pazar".

Turgut Gürsoy, sektör büyüklükleri ile ilgili de bilgi verdi. Gürsoy, "Türk bilişim ve iletişim teknolojileri pazarı yeniden hacim kazanmaktadır. Avrupa Bilgi Teknoloji Araştırması (EITO) verilerine göre, 2011 yılında sektör %7,3'lük büyüme ile 21,1 milyar Avro büyüklüğe ulaşacak. 2010 yılında ticaret artışı %2,1 düzeyinde gerçekleşmiştir. Türkiye, tüm diğer Avrupa ülkelerinden daha hızlı büyüyor " diye konuştu.

Türk - Alman bilişim zirvesi

Turgut Gürsoy ve August-Wilhelm Scheer

Türk - Alman bilişim zirvesi

1 Mart tarihinde TÜBİSAD-BITKOM işbirliği ile düzenlenen bir başka etkinlik olan Türk Alman Bilişim Zirvesi'nde de konuşan TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy, "Türkiye Avrupa'nın en dinamik ileri teknoloji pazarıdır. Ayrıca, Türk şirketleri Orta Asya ve Orta Doğu deneyimleri ile Avrupa bilişim sektörü için değerli bir ortaktır" dedi.

Gürsoy, Almanya'nın Türkiye'nin bir numaralı ticari partneri olduğunu vurgulayarak, Almanya ile Türkiye arasında otomotiv, kimya, makine, tekstil alanlarında varolan ticaret hacminin bilişim alanında da yakalanması gerektiğini söyledi.

TÜBİSAD'ın BITKOM ile yaptığı "2011 Partner Ülke İşbirliği" anlaşmasının Türkiye–Almanya ve Türkiye-Avrupa ticari ilişkilerine olumlu etkide bulunacağını belirten Turgut Gürsoy şöyle devam etti:

"CeBIT'te Partner ülke olmak ve BITKOM ile yaptığımız anlaşma, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgesel pazarda stratejik işbirliğine, özellikle Türkiye ile Avrupa arasında bilişim alanında ihracatın geliştirilmesine önemli katkıda bulunacak."

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren büyük uluslararası şirketlerin Türkiye'de faaliyet göstermeye başladığını belirten Gürsoy, "Türkiye hızlı büyüyen ekonomisi, gelişmiş iletişim altyapısı, eğitimli, nitelikli işgücü ve büyük potansiyeli ile bilişim alanında yatırım yapmak veya işbirlikleri geliştirmek isteyen Avrupalı şirketler için fırsatlar sunuyor" dedi.

Türkiye'de teknoloji ekonomisinin çok hızlı bir büyüme gösterdiğine ve Türk bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinin üst üste uluslararası ödüller aldıklarına dikkat çeken Gürsoy, özellikle GSMA (GSM Birliği) ödüllerinde son yılarda elde edilen başarıların tesadüfi olmadığını söyledi.

Gürsoy, Türkiye'nin partner ülke olarak katılacağı CeBIT'te 1-4 Mart 2011 tarihleri arasında Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile Almanya Bilişim Sanayini temsil eden BITKOM 5 ayrı etkinlik düzenleyeceğini, ortak etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini bildirdi

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum