Trump'tan Google'a büyük tehdit: "Yeniden başa geçersem..."

ABD başkanlık seçimlerine hazırlanan eski başkan Donald Trump, bu kez de hedefine Google'ı koydu. Trump, eğer seçilirse Google'a karşı harekete geçeceğinin sinyallerini verdi. Peki ama Trump'ı bu kadar sinirlendiren neydi?

Donald Trump, geçtiğimiz Cuma günü sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı bir dizi paylaşım sırasında ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından Google’ın cezai kovuşturmaya tabi tutulması çağrısında bulundu. Trump, Google’ın bir şekilde kendi hakkında yalnızca olumsuz haberler gösterirken, Demokrat rakibi Başkan Yardımcısı Kamala Harris hakkında olumlu haberler gösterdiği konusunda kararlı gözüküyor.

Özellikle son anketlerde rakibine göre geriye düşmeye başlayan Trump, haberlerde gösterilme biçiminden ve miktarından memnun değil. Trump, Google’ın yasadışı bir şekilde “Donald J. Trump hakkında sadece kötü haberleri açığa çıkarıp göstermek için bir sistem kullandığını” iddia ederek, Adalet Bakanlığı’nın teknoloji devine dava açmak için bir şey yapmaması durumunda, iktidara geri döndüğünde bunu kendisinin yapacağını söyledi.

İlginç bir şekilde şu anda ABD Adalet Bakanlığı ve Google arasında devam eden bir dava zaten bulunuyor, ancak bu davanın seçimlerle bir ilgisi yok ve Google, reklam teknolojisi tekeline sahip olduğu iddiasına karşı mahkemede kendini savunuyor. Trump’ın, Google’ın taraflı haber gösterimi yaptığına yönelik fikrinin kaynağı veya varsa bu iddiayı destekleyen kanıtları ise bilinmiyor.

Ancak bu, Trump’ın Google’ı kendisine karşı çalışmakla suçladığı ilk sefer de değil. Eski ABD Başkanı, daha önce Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olduğu 2018 yılında da şirketin arama sonuçlarının “hileli” olduğunu söylemişti. Ayrıca Trump, Meta CEO’su Mark Zuckerberg dahil olmak üzere teknoloji endüstrisinde öne çıkan diğer isimleri de hapse atmakla tehdit ettiği bazı açıklamalarda bulundu.

Google, iddiaları tamamen reddederek her iki adayın da kendi kampanya sitelerinin ilgili arama sonuçlarında sürekli olarak birinci sırada yer aldığını belirtti.

Sonraki Haber

Forum