Trump'la Birlikte "Faşizm" Aramaları Web'de Tavan Yaptı

Donald Trump'ın seçimlerde galip gelmesinin ardından web'de en çok aranan sözcük, bakın hangisi oldu!

Özellikle yayınladığı referans kitapları, ansiklopediler ve sözlüklerle tanınan ve çevrimiçi ortamda da en çok başvurulan sözlüklerden birine sahip olan ABD'li firma Merriam-Webster, geçtiğimiz Pazar günü kendi sitesine dair ilginç bir veri paylaştı. Buna göre geçtiğimiz Pazar günü Merriam-Webster'ın web sitesinde en çok aranan sözcük açık ara "fascism" ('faşizm') oldu.

Site yetkilileri "fascism" sözcüğünün yanında "misogyny" ('kadın düşmanı'), "bigot" ('yobaz'), "xenophobe" ('yabancı düşmanı') gibi sözcükler için yapılan aramaların da özellikle geçtiğimiz Salı günü yapılan ABD başkanlık seçimlerinin ardından inanılmaz bir artış gösterdiğini ifade etti.

Diğer yandan "fascism" sözcüğü Merriam-Webster'ın yanında Google Trends üzerinde de Donald Trump'ın ABD'nin yeni başkanı olacağı kesinleştiği gün tavan yaptığı ortaya çıktı.

Birçok ABD'li için şok edici bir sonuç olan bu seçimlerin ardından bu sözcüklere dair aramaları Trump'a oy verenlerin mi yoksa vermeyenlerin mi yaptığı da ayrı bir tartışma konusu. Zira Trump'a karşı çıkanların bu sözcüklerin anlamını halihazırda bildikleri ve Trump'a da bunları yakıştırdıkları biliniyor.

Sonraki Haber

Forum