Donald Trump'ın telefonundaki duvar kağıdı olay oldu

Eski ABD Başkanı ve yeni başkan adayı Donald Trump'ın uçakta çekilen bir fotoğrafı, çok iyi bilinen yüksek egosunun bir kez daha tartışmaya açılması ile sonuçlandı.

Genç nesil pek farkında olmayabilir ama eski ABD Başkanı Donald Trump, aslında şöhretini başkan olmasına değil, başkanlığını şöhretine borçlu ünlü bir iş insanı.

70'li yıllardan beri ABD'de sansasyonlarıyla medyanın gündeminde yer almayı çok seven Donald Trump'ın özellikle 90'lı yıllarda televizyonlarda reyting rekorları kıran ve konsepti tüm dünya televizyonlarına satılan "Çırak" isimli reality şovundaki performansı da çok ünlü.

Bu şovda aslında kendini oynayan Trump, şov boyunca şirketinde onunla beraber çalışmak isteyen adayları nasıl zorladığını gösterip neredeyse her hafta bir kişiyi işten kovuyordu. İnsanlar işlerini kaybetmemek için patronun karşısında korkuyla oturup onun bitmek bilmeyen yüksek isteklerine cevap vermeye çalışırken, her bölüm Donald Trump'n "you're FIRED /  KOVULDUN" çığlıklarıyla reyting rekorları kırıyordu.

Trump bu şöhretini şu anda da ABD'deki seçim konuşmalarında kullanıyor ve kalabalık gruplara karşı konuşmak için kürsüye çıktığında Demokrat Parti'nin önde gelen isimleri için "Kovuldunuz" diye bağırdıkça onu dinleyen kalabalıklar kendinden geçercesine alkış tutuyor. 

Aslında Donald Trump'a şöhret kazandıran bu tavırları aynı zamanda onun yüksek egosunun işareti olarak da kabul ediliyor ve ABD'de pek çok psikolog, yorumcu, medya mensubu hatta siyasetçiler Trump'ın 50 yıldır medya gündeminden düşmeyen egosunu konuşuyor, tartışıyor.

Şimdi seçim kampanyası için o eyaletten bu eyalete uçan Trump'ın uçakta çekilmiş bir fotoğrafı da bu tartışmaların alevlenmesine sebep oldu. Fotoğrafta Trump'ın önündeki masada telefon ekranı görünüyor ve telefon ekranına duvar kağıdı olarak kendi fotoğrafını koyduğu seçilebiliyor.

Egosu normal seviyede olan insanlar genellikle telefon ekranına görmeyi sevdiği, özlediği bir görüntüyü koymayı seçiyorlar, bu da genellikle, çocukları olabiliyor, sevdiği bir şehir, bir manzara, klasik bir otomobil, aile bireyleriyle anılarını gösteren fotoğraflar olabiliyor. Ama telefon ekranına kendi fotoğrafını koymak...

Bu görüntünün, narsizmin ispatı olduğu tartışmaları çoktan başladı. Elbette Trump'ı eleştirmek de çok kolay değil, en azından kendisi bu durumu saklamıyor ve kulağını delip geçen mermilerin altında, çok sayıda suikast girişimine rağmen, işini yapıp hedeflerine ulaşmak için çalışmaya devam ediyor. Bazen bu gerilime dayanmak için insanın narsizim geliştirmesi de faydalı olabiliyor.

Sonraki Haber

Forum