Transfer Döneminde Twitter’da En Çok Konuşulan Takım Hangisi Oldu?

Yaz dönemindeki transfer çılgınlığı Twitter’ı da sarstı. Dünyaca ünlü yıldızlar rotasını Türkiye’ye çevirirken, bu isimler Twitter’ın da gündemine oturdu.

Futbol, ​​Twitter'ın kalbi olmaya devam ediyor ve transfer dönemleri taraftarlar Twitter’da son dakika haberlerinin, söylentilerin, iddiaların ve spekülasyonların tadını çıkarıyor. Bu dönem, Twitter'daki futbol sohbetlerinin zirve yaptığı dönemler. Türkiye'de bu transfer sezonu sansasyonel transferler, transfer dedikoduları ve kulüpler arası transfer rekabeti ile adeta fırtına gibi geçti. Bu transfer sezonunun tartışmasız yıldızlarından biri de Twitter oldu.

Dün gece itibariyle Türkiye Süper Ligi'nde çılgın yaz transfer sezonu sona erdi. Türk futbolseverler “bu nasıl bir transfer sezonuydu” demekte haklılar çünkü bu yıl için birçok uluslararası futbol yıldızı rotasını Türkiye Süper Ligi'ne çevirdi.

27 milyona yakın tweet atıldı

Tüm bu duyguların en yoğun yaşandığı yaz boyunca büyük heyecana, meraka ve coşkuya sahne olan Twitter,  transfer sezonu ile ilgili bazı verileri açıkladı. Bu veriler Türkiye'de futbol sevgisinin boyutunu bir kez daha gözler önüne sererken, diğer yandan futbolu ve transferleri konuşmak için en önemli platformun Twitter olduğunu gösterdi. Bu dönemde Twitter'da Türkiye'de futbolla ilgili 27 milyona yakın tweet atıldı.

17 Haziran - 5 Eylül arası Twitter verilerine göre bu dönemde transferlerle ilgili en çok konuşulan takım Fenerbahçe oldu. Tecrübeli teknik direktör Jorge Jesus ve önemli yıldızlarla güçlenen kadrosuyla bu yıl yeni bir yolculuğa çıkan Fenerbahçe'yi ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş izledi. Son şampiyon Trabzonspor dördüncü, Süper Lig'e yeniden yükselen Ankaragücü ise beşinci oldu. Son olarak, İngiltere'de The Championship’de mücadele eden ve Türk iş insanı Acun Ilıcalı'ya ait olan Hull City’nin de Twitter Türkiye'de çokça konuşulduğunu belirtmekte fayda var.

Sonraki Haber

Forum